Store importører taper igjen

De ti største vinimportørene på det svenske markedet taper nok en gang markedsandeler til de mindre aktørene.
Redaksjonen
25 Januar 2007 - 16:31

De største selskapenes andel av salget i fjor var 61,2 prosent mot 65,3 prosent året før. Det er en nedgang på 4,1 prosentpoeng.

Når det gjelder de ti største spritimportørene holder de bedre stand mot de mindre utfordrerne. For disse ble nedgangen bare 0,1 prosentpoeng.

Vinimportøren som hadde størst nedgang var Oenoforos som tapte 1,4 prosentpoeng. Dette var tredje året på rad at selskapet mistet markedsandeler.
 
V&S Group mistet 1,2 prosentpoeng, men dette er likevel er klar forbedring i forhold til 2005.

Størst fremgang blant spritimportørene hadde Bibendum med en fremgang på 1,9 prosentpoeng, melder nyhetsbrevet WOW News.

De ti største på Systembolaget etter volum.

Det første tallet i parentes er plasseringen året før (2005). Det første prosenttallet er markedsandelen i 2006, mens det andre tallet i parentes er tilsvarende prosent for 2005.

Vin:
1. (1) V&S Group - 20,4% (21,6)
2. (2) Fondberg & Co - 10,1% (10,6)
3. (4) Philipson & Söderberg - 5,6% (5,5)
4. (3) Penoforos - 5,3% (6,7)
5. (5) Bibendum - 3,8% (3,8)
6. (6) Arvid Nordqvist VoSh - 3,4% (3,7)
7. (8) Enosvezia - 3,3% (3,6)
8. (7) Stellan Kramer - 3,3% (3,7)
9. (ny) Vinunic 3,1%
10. (ny) Giertz Vinimport 2,8%

Sprit:
1. (1) V&S Group 45,3% (48,2)
2. (2) Diageo Sweden - 9,7% (9,6)
3. (3) Berntson - 8,1% (9,0
4. (4) Maxxium Sweden - 7,2% (6,7)
5. (5) Bibendum - 7,1% (5,2)
6. (6) Pernod Ricard Sweden - 4,5% (3,7)
7. (7) Fondberg & Co - 3,5% (3,3)
8. (8) Philipson & Søderberg - 2,7 (2,7)
9. (10) Galatea Spirits - 2,4% (2,0)
10. (ny) Nigab - 2,2%
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her