Store variasjoner i ølprisene

Thon Hotel i Åsgårdstrand serverer Vestfolds dyreste øl.

Samtidig serverer pizzarestaurantene Peppes Pizza og Dolly Dimples det dyreste ølet i Horten by.
 
Den gjennomsnittlig halvliteren i Horten koster for øvrig 58 kroner og 50 øre.
 
Gjestene må ut med hele 79 kroner for 0,6 liter med øl hos Peppes, som med det er byens dyreste øl sammen med Dolly Dimples. Begge restaurantene har en omregnet halvliterspris på 68 kroner.
 
Thon Hotel Åsgårdstrand serverer imidlertid enda dyrere øl, med en omregnet halvliterpris på 72 kroner.
 
Rimelig pris
- Jeg syns det er en helt rimelig pris. Det er en helt akseptabel pris på landsbasis, der alle i bransjen trekker prisene opp, sier daglig leder for Peppes Pizza i Horten, Christer Seppola, og minner om at ølprisene fastsettes fra sentralt hold og er like ved alle restaurantene til Peppes.
 
- Vi har aldri fått noen klager fra folk som syns det er for dyrt. Jeg syns prisen er rimelig, sier servitør ved Peppes Pizza, Charlotte Larsen til Gjengangeren.
 
35 kroner
Den billigste ølen i Horten finner man hos Høvdingen. Trapper man opp før klokken 23.59, fyller innehaver Ayan Karunainathan gledelig opp en halvliter for 35 kroner. Kommer man etter midnatt, er prisen fortsatt under femtilappen, men har da steget til 49 kroner.
 
- Vi tenker på kundene. Vi vil gi dem billigst og best øl. Vi er det eneste stedet for attenåringer, og de fleste er studenter og har ikke mye penger, sier Karunainathan.
 
I en undersøkelse utført av VG kommer Måken i Tønsberg ut som "vinner" av Norges dyreste utepils, sammen med Bryggeloftet & Stuene i Bergen, der begge steder tar 85 kroner for en halvliter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen