Større og dyrere vinbøker

Større og dyrere vinbøker

Nå nærmer vinbøker seg tusenlappen hos utenlandske nettbokhandler.

Det er særlig nordmannen Ole Martin Skilleås sin Aesthethics of Wine og Jancis Robinsons Wine Grapes som får gjennomsnittsprisen på vinlitteraturen til å øke. Den førstnevnte som Skilleås har skrevet sammen med Douglas Burnham kom direkte på engelsk på forlaget Wiley-Blackwell koster hos Amazon 70 pund (660 NOK) og har «bare» 241 sider.

Et must

Så presenterer den også forskningsresultater og analyser i regi av de to forfatterne. Skilleås er for øvrig professor for Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Oslo. Boken har derfor en filosofisk tilnærming, men på en tilgjengelig måte også for «normalt» vininteresserte.

Mengden vinstoff for pengene er større i Robinsons siste med sine 1280 sider for 120 pund (1125 NOK). Den tar for seg i alt 1368 druetyper, både hva gjelder smaksprofil og historie samt hvilke produsenter som utmerker seg i bruken av dem. Boken er for øvrig en grandios oppdatering og utvidelse av «klassikeren» Jancis Robinson's Guide to Wine Grapes by Jancis Robinson fra 1996 - og det mest omfattende verket publisert noensinne i sin kategori. Den er derfor et must for alle som er litt mer enn middels interessert i vin, og spesielt de som har en ekstra hang til å vite alt om ampelografi (læren om vinplanter og vindruer). Boken lanseres imidlertid først 25. oktober.

Som kjent er det ikke moms på bøker - ei heller fra utlandet. Og fra Amazon i England får du kjøpt dem vesentlig rimeligere samt fri frakt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen