Storsjekk i Tromsø

Atten restauranter ble fredag sjekket av Mattilsynet i Tromsø. Rundt halvparten må regne med reaksjoner.
Redaksjonen
10 Desember 2007 - 20:34

- Totalt sett er vi ikke helt fornøyd, sier Arvid Ingebrigtsen i Mattilsynet til Framtid i Nord.
 
Ikke fornøyd
Selv om forholdene ikke var så dårlige at Mattilsynet så det nødvendig å stenge noen av kjøkkenene, er seniorinspektør Ingebrigtsen langt fra fornøyd.
 
- Noen var ganske bra, andre hadde mangler som de vil få påbud om å rette opp.
 
Godt mottatt
- Vi ble godt tatt imot, noen var svært glade for at vi kom innom. Ettersom dette er en landsomfattende aksjon var bransjen klar over at de kom til å få besøk i den nærmeste fremtid, sier Ingebrigtsen.
 
Disse ble sjekket:
 
* Compagniet
* Peppermøllen
* Grand Hotell
* Raddison SAS Hotell
* Rica Hotell
* Clarion Bryggen Hotell
* Quality Saga Hotell
* Vertshuset Skarven
* Store Norske Fiskekompani
* Restaurant Mætt
* Tangs Restaurant
* Lotus
* Sjøgt. 12 Mat- og Vinhus
* Il Mare
* Sydspissen Konferansesenter
* Steakers
* Emmas Drømmekjøkken
* Hurtigruteskipet Midnatsol
 
Det ble påpekt mangler innen bygningsmessig vedlikehold, orden og renhold, personlig hygiene, manglende lagerkapasitet, mangelfull innfrysingskapasitet og varerullering/sporbarhet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her