Straffes med stenging

Jungeltelegrafen i Drøbak stenges etter brudd på skjenkereglene.
Redaksjonen
04 November 2008 - 15:00

Jungeltelegrafen får inndratt skjenkebevillingen ett døgn som straff for at en gjest tok med seg alkoholholdig drikke ut i uteserveringen etter 00.30.
 
- Meldingen til Jungeltelegrafen er klar. Stadige brudd på skjenkereglene blir ikke godtatt.
 
Det sier lederen i kontrollutvalget for skjenking, Odd Falch til Akershus Amtstidende.
 
- Det er ikke første gangen Jungeltelegrafen bryter reglene, derfor denne forholdsvis strenge reaksjonen, sier Falch.
 
Tas til etterretning
- Vi tar avgjørelsen til etterretning, men jeg må ærlig talt innrømme at det føles som om utvalget skyter spurv med kanoner. Vi var ikke til stede den aktuelle natta, men vi har dørvakter som passer på som smeder, men dessverre var det en gjest som klarte å snike seg ut med en øl i hånden. Dette skal selvfølgelig ikke skje, men de som har vært på Jungeltelegrafen en fredag, kan sikkert bekrefte at det kan være vanskelig å holde oversiktene over alle gjestene hele tiden, sier Dick Jensen, som driver skjenkestedet sammen med Trine Nordby.
 
Vanskelig
Jensen innrømmer at det kan være vanskelig å påse at skjenkereglene blir fulgt hele tiden.
 
- Det er mye å passe på, men vi føler at vi har god kontroll. Vi har påklaget vedtaket. Å stenge for oss en lørdag i november betyr stor omsetningssvikt, så dette føles svært urettmessig, sier Jensen.
 
Smekk
Oscarsborg Hotell og Spa og Oscarsborg Havnekafé får også refs av kontrollkomiteen for å ha skjenket på et for stort område i forhold til det bevillingen tillater.
- Vi har innskrenket skjenkeområdet, spesielt under Fyrverkerikonserten, og føler at vi har god kontroll, men dessverre kan det skje glipper, sier hotelldirektør Carl Bernhard Svenke.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her