Streik i Champagne

Rundt 1000 ansatte ved flere av Frankrikes største champagnehus demonstrerte i Reims i går. Årsaken er brudd i lønnsforhandlingene.

Arbeidsgiverne har tilbudt de ansatte en årlig lønnsøkning på 1,5 prosent som skal betales i to rater på 0,75 prosent. Men fagforeningene krever en lønnsøkning på 2,2 prosent.

Rekordår
- Når du tar i betraktning at 2006 har vært et rekordår for Champagne, blir det feil å si at kravene våre er urimelige, sier fagforeningsledelsen til just-drinks.com.        

Fagforeningene sa at arbeidere fra alle de store husene, som Vranken-Pommery Monopole, Moët & Chandon, Veuve Cliquot, Bollinger og Laurent-Perrier, hadde deltatt i demonstrasjonen. Samtidig la flere ansatte inne på husene ned arbeidet sitt i går.      

Under tariffen
Fagforeningene ville også fjerne et lønningsskjema som gjelder for de tre første månedene en ansatt er ny i jobben. Denne betalingsstrukturen gjør at de nyansatte tjener mindre enn den nasjonale tarifflønnen.  

- Vi håper at arbeidsgiverne vil tenke seg om før vårt neste planlagte møte, som er på fredag. Ellers må vi fortsette protestene våre, sier fagforeningene.
 
Det er fortsatt ukjent om konflikten vil påvirke prisene i noen som helst grad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen