Strøm lanserer L'Ermita og Dominus i flere årganger

Strøm AS lanserer i mars 2004 flere årganger av to av verdens mest legendariske og etterspurte viner - L'Ermita fra Alvaro Palacios og Dominus fra Christian Moueix.

Begge vinmakerne er kjent for sin fokus på kvalitet, terroir og ønsket om å lage de beste vinene mulig fra druene tilgjenglig. Palacios lærte vinmakerens kunst hos Christian Moueix i Pomerol, og begge har siden produsert fantastiske viner som reflekterer druen og området. Den ene kommer fra den gamle verden, den andre fra den nye; begge er kvalitetsviner som fortjener stjernestatus.

Fra Spania
L'Ermita er Alvaro Palacios' prestisjevin og lansereres nå i både 1999 og 2000 årgang. Vinene har fått topp karakter fra bl.a. Robert Parker, Stephen Tanzer og Jancis Robinson. L'Ermita er regnet som én av Spanias desidert beste viner og oppnår derfor høye priser på auksjon.

Vingården produserer en vin som består hovedsakelig av druetypen garnacha. Vinen er smaksrik og har intens aroma og farge. Den reflekterer terroiren av Priorato og er et monument til perfeksjonisme.

Fra USA
Dominus, som nå lansereres i 1992, 94, 95, 96 og 97 utgaver, er Christian Moueix' satsning i Napa Valley. Den er bedre beskrevet som en fransk Bordeaux-vin enn en "New World blockbuster". En klassisk vin som inneholder over 80% Cabernet Sauvignon, Dominus er preget av Christian Moueix' oppvekst og erfaring fra Merlot-dominerte Pomerol. Vinen får frem både område- og druekarakteristikken i en mer europeisk stil enn det som er vanlig i Napa.

Begge vinene er forholdsvis dyre, men må ses som investeringsobjekter. Sammenlignet med de engelske og amerikanske markeder, blir vinene priset rimelig i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen