Strøm lanserer L'Ermita og Dominus i flere årganger

Strøm AS lanserer i mars 2004 flere årganger av to av verdens mest legendariske og etterspurte viner - L'Ermita fra Alvaro Palacios og Dominus fra Christian Moueix.
Redaksjonen
18 Februar 2004 - 02:00

Begge vinmakerne er kjent for sin fokus på kvalitet, terroir og ønsket om å lage de beste vinene mulig fra druene tilgjenglig. Palacios lærte vinmakerens kunst hos Christian Moueix i Pomerol, og begge har siden produsert fantastiske viner som reflekterer druen og området. Den ene kommer fra den gamle verden, den andre fra den nye; begge er kvalitetsviner som fortjener stjernestatus.

Fra Spania
L'Ermita er Alvaro Palacios' prestisjevin og lansereres nå i både 1999 og 2000 årgang. Vinene har fått topp karakter fra bl.a. Robert Parker, Stephen Tanzer og Jancis Robinson. L'Ermita er regnet som én av Spanias desidert beste viner og oppnår derfor høye priser på auksjon.

Vingården produserer en vin som består hovedsakelig av druetypen garnacha. Vinen er smaksrik og har intens aroma og farge. Den reflekterer terroiren av Priorato og er et monument til perfeksjonisme.

Fra USA
Dominus, som nå lansereres i 1992, 94, 95, 96 og 97 utgaver, er Christian Moueix' satsning i Napa Valley. Den er bedre beskrevet som en fransk Bordeaux-vin enn en "New World blockbuster". En klassisk vin som inneholder over 80% Cabernet Sauvignon, Dominus er preget av Christian Moueix' oppvekst og erfaring fra Merlot-dominerte Pomerol. Vinen får frem både område- og druekarakteristikken i en mer europeisk stil enn det som er vanlig i Napa.

Begge vinene er forholdsvis dyre, men må ses som investeringsobjekter. Sammenlignet med de engelske og amerikanske markeder, blir vinene priset rimelig i Norge.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her