Styreskifte i ASI

Greske Kostas Touloumtzis overtar etter seks år med Giuseppe Vaccarini. Med seg har han et knippe rutinerte europeiske styremedlemmer.

Under VM for sommelierer i Athen ble det avholdt styremøte for alle land tilsluttet ASI (Association de la Sommelerie Internationale).

Av flere saker oppe var det knyttet mest spenning til valget av et nytt internasjonalt styre. Giuseppe Vaccarini fra Italia har i seks år vært president og kan ikke stille til gjenvalg. Imidlertid har han kommet med et forslag til en ny stilling hvor han går over som heltidsansatt i ASI for å verne om de profesjonelle sommelierer.

Canada stilte til valg med en ny og internasjonal struktur som innbefattet et nært og tett samarbeid mellom alle land som er med i ASI.

Den greske presidenten Kostas Touloumtzis stilte til valg med en samling av styremedlemmer fra Europa.

Begge styreforslag viste styrke og vil være gode løsninger for den internasjonale vinkelnerforeningen. Det greske forslaget ble valgt med 24 mot 15 stemmer.

Det norske styret gratulerer Kostas og en Dale-genser ble overrakt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen