Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 16. og 17. april

Sublime rieslinger møter fem av Astral-kjøkkenets like sublime retter
Foto: (Sune Eriksen)

Sublime rieslinger møter fem av Astral-kjøkkenets like sublime retter

Når kongen av Mosel-dalen, Markus Molitor, kommer til Astral – en av Oslos fremste restauranter, er det duket for mat- og vinopplevelse av de sjeldne: 5 retter og 7 viner i verdensklasse venter på deg, og du kan velge mellom to datoer.
Julie Helene Amundsen
19 Mars 2018 - 13:54
 

At riesling er en av vinverdenens aller mest fleksible druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i rieslingparadis nummer en, Mosel-dalen, Markus Molitor, tar med seg sine viner til kjøkkensjefen Steffen Hansen på Astral, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser.

Markus Molitor har siden han tok over sin fars vingård i 1984, produsert Mosel-rieslinger av en stadig høyere kvalitet. Noen av dem har oppnådd noen av de høyeste skårene som er mulig i vinverdenen.

Se hva Apéritif mener om Molitors viner

Han er nå en av områdets og Tysklands aller fremste ambassadører for nettopp riesling, verdens kanskje aller mest lagringsdyktige og allsidige, og dermed matvennlige drue.

At Molitor nå dyrker sine viner etter biodynamiske prinsipper vil ytterligere løfte kvaliteten i årene framover.

Les mer om Markus Molitor her

Hvorfor riesling, generelt og Molitors viner, spesielt, er så spennende å jobbe med i møte med maten, og spesielt maten på Astral, vil restaurantens kjøkkensjef utdype. Du vil garantert få gode tips du kan ta med deg hjem når du skal gjenskape stemningen på eget kjøkken.

Se hva du får smake av fantastisk mat- og vinkombinasjoner denne aprilkvelden

Ikke minst får du alle de gode mat- og vinhistoriene vevet inn i den sterke og interessante industrihistorien som omkranser Astral. Denne unike restauranten ligger ikke bare vakkert til ved Akerselva, men er en usedvanlig vakker restaurant i seg selv, med unike interiørdetaljer. Den holder dessuten til i det gamle snekkerverkstedet på Lilleborg Fabrikker, og det var her trekassene som inneholdt Sunlight-såpene ble laget.

  Foto: Andrey Belov
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her