Sukkerfri rusbrus

Den nye rusbrusen til Arcus har 64 prosent færre kalorier enn gjennomsnittlig rusbrus og er uten sukker og karbohydrater.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 14:12

Nå lanserer Arcus den første rusbrusen helt uten sukker og karbohydrater - Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO.

I en fersk undersøkelse som er gjennomført av Arcus sier hver tredje unge kvinne at hun ville drikke mer rusbrus dersom sukkerinnholdet var lavere.

- Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO har kun 26 kalorier per 100 ml. Det er mindre enn både øl og brus, og en reduksjon på 64 prosent sammenlignet med gjennomsnittet for rusbrus, sier Hege Ramseng, informasjonssjef i Arcus.

Få kalorier
En flaske Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO på 275 ml har kun 71 kalorier, som kommer utelukkende fra alkoholen drikken innholder.

Til sammenligning har det meste av rusbrus som selges i dag mellom 165 og 370 kalorier per flaske (60-135 kalorier per 100 ml).

Alkoholinnholdet i Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO er 4,7 % vol.

Først på markedet
Arcus er først på markedet med et drikkalternativ som gjør at man kan tenke på helt andre ting enn vekten.

- Så langt vi har klart å kartlegge har ingen av de store leverandørene i verden noe tilsvarende produkt, så med det enorme fokuset som er på helse og sunnhet for tiden, tror vi at markedet nå er overmodent for et slikt produkt, sier Ramseng i en pressemelding.

Arcus` nyeste produkt er tilgjengelig for horeca fra og med i dag.

Nordmenn bruker i dag mer penger på rusbrus enn på pasta og kildevann, i følge tall fra AC Nielsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her