Sukkerfri rusbrus

Den nye rusbrusen til Arcus har 64 prosent færre kalorier enn gjennomsnittlig rusbrus og er uten sukker og karbohydrater.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 13:12

Nå lanserer Arcus den første rusbrusen helt uten sukker og karbohydrater - Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO.

I en fersk undersøkelse som er gjennomført av Arcus sier hver tredje unge kvinne at hun ville drikke mer rusbrus dersom sukkerinnholdet var lavere.

- Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO har kun 26 kalorier per 100 ml. Det er mindre enn både øl og brus, og en reduksjon på 64 prosent sammenlignet med gjennomsnittet for rusbrus, sier Hege Ramseng, informasjonssjef i Arcus.

Få kalorier
En flaske Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO på 275 ml har kun 71 kalorier, som kommer utelukkende fra alkoholen drikken innholder.

Til sammenligning har det meste av rusbrus som selges i dag mellom 165 og 370 kalorier per flaske (60-135 kalorier per 100 ml).

Alkoholinnholdet i Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO er 4,7 % vol.

Først på markedet
Arcus er først på markedet med et drikkalternativ som gjør at man kan tenke på helt andre ting enn vekten.

- Så langt vi har klart å kartlegge har ingen av de store leverandørene i verden noe tilsvarende produkt, så med det enorme fokuset som er på helse og sunnhet for tiden, tror vi at markedet nå er overmodent for et slikt produkt, sier Ramseng i en pressemelding.

Arcus` nyeste produkt er tilgjengelig for horeca fra og med i dag.

Nordmenn bruker i dag mer penger på rusbrus enn på pasta og kildevann, i følge tall fra AC Nielsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her