Sukkerfri rusbrus

Den nye rusbrusen til Arcus har 64 prosent færre kalorier enn gjennomsnittlig rusbrus og er uten sukker og karbohydrater.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 14:12

Nå lanserer Arcus den første rusbrusen helt uten sukker og karbohydrater - Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO.

I en fersk undersøkelse som er gjennomført av Arcus sier hver tredje unge kvinne at hun ville drikke mer rusbrus dersom sukkerinnholdet var lavere.

- Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO har kun 26 kalorier per 100 ml. Det er mindre enn både øl og brus, og en reduksjon på 64 prosent sammenlignet med gjennomsnittet for rusbrus, sier Hege Ramseng, informasjonssjef i Arcus.

Få kalorier
En flaske Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO på 275 ml har kun 71 kalorier, som kommer utelukkende fra alkoholen drikken innholder.

Til sammenligning har det meste av rusbrus som selges i dag mellom 165 og 370 kalorier per flaske (60-135 kalorier per 100 ml).

Alkoholinnholdet i Vikingfjord Icebreaker LAVKARBO er 4,7 % vol.

Først på markedet
Arcus er først på markedet med et drikkalternativ som gjør at man kan tenke på helt andre ting enn vekten.

- Så langt vi har klart å kartlegge har ingen av de store leverandørene i verden noe tilsvarende produkt, så med det enorme fokuset som er på helse og sunnhet for tiden, tror vi at markedet nå er overmodent for et slikt produkt, sier Ramseng i en pressemelding.

Arcus` nyeste produkt er tilgjengelig for horeca fra og med i dag.

Nordmenn bruker i dag mer penger på rusbrus enn på pasta og kildevann, i følge tall fra AC Nielsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her