Suksess med kafé

Fiskehandelen Ravnkloa i Trondheim gjør suksess med kafé og egne produkter.
Redaksjonen
12 August 2008 - 09:00

- Vi lever godt på ryktet vårt. Men vi må jo jobbe for å ivareta det, sier kokk Hans Marius Edvardsen i fiskehandelen Ravnkloa fisk og skalldyr.
 
Edvardsen er en av tre kokker på arbeidsplassen. De andre ekspeditørene får også grundig opplæring for at de skal kunne hjelpe kunder med fiskevalg.
 
Satser på kafé
For Ravnkloa har det vært en stor suksess å satse på kafédrift og på menyen står blåskjell, bacalao, salater og reker. Kafeen har også skjenkebevilling.
 
Driften av kafeen er et samarbeid mellom fiskehandleren og delikatessebutikken Raffnklau, som holder til i samme bygg.
 
- Halve omsetningen vår kommer fra kafédriften nå, sier Edvardsen til aftenbladet.no.
 
Stor egenproduksjon
I tillegg til kafeen tilbyr Ravnkloa egenproduserte fiskekaker, supper, bacalao, matkurs og catering. 
 
Fiskedisk
- Vi ligner mer på en stor fiskedisk enn et tradisjonelt fisketorg. Den ferske fisken vår kommer stort sett via leverandører fra Nord-Norge, og blir landet dagen før den havner i disken vår. Filetene ligger bare en dag før de går til produksjon av fiskekaker, sier Edvardsen.
 
De siste seks årene har omsetningene ligget stabilt rundt 7 millioner kroner. Likevel går driften bare så vidt i pluss.
 
- Trønderne er mer prisbevisste enn kvalitetsbevisste, sier kokk Hans Marius Edvardsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her