Suksess med restaurant uten mat

"Oslo Mek" har firedoblet omsetningen på tre år.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 10:39

Rune Grytting og Jon Ruud har i løpet av fire år bygget opp baren Oslo Mekaniske Verksted til en stor suksess. Konseptet? Folk strømmer til den gamle smia fra 1850-tallet på Grønland fordi de får restaurantfølelse uten å måtte spise, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gitt baren gasellestatus.

Rune Grytting og Jon Ruud traff hverandre som kelner og kokk på restauranten Kastanjen i Oslo. Ruud gikk i lære hos den prisbelønte kokken Lars Barmen, mens Grytting var kelner. Etter hvert gikk de over til Palace Grill, kom inn på eiersiden der og var instrumentale i å gjøre restauranten ved Solli Plass på Oslo vest til en av byens mest kjente spisesteder.

Nå gjentar de suksessen. Baren har gått fra tre til 15 ansatte på tre år og har firedoblet omsetningen.

På "Oslo Mek" kan man bestille bord, men ikke mat. Den må gjestene ta med selv. Noen bestiller take away og får det servert i sofaen mens andre går mer drastisk til verks, og fyrer opp grillen ute på tunet.

Grunnet ordningen er baren også blitt byens kanskje billigste restaurant. Man slipper nemlig å betale 12 prosent moms på cateringmat.

Grytting og Ruud har også valgt å gå motsatt vei av de fleste barer, puber og utesteder i Oslo, som trapper opp arrangementene. De ønsker å gå motsatt vei.

- Det er mange sitteplasser her, og vi ønsker at folk skal finne tilbake til den gode, gamle praten. Folk kommer hit for å prate, diskutere, spille spill, lese, skrive og drikke, og blir gjerne sittende i timevis. Noen har med bærbar pc. De skal ikke bli overrasket eller forstyrret av noe. De føler seg hjemme hos oss, sier Grytten til DN.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her