Suksess med restaurant uten mat

"Oslo Mek" har firedoblet omsetningen på tre år.

Rune Grytting og Jon Ruud har i løpet av fire år bygget opp baren Oslo Mekaniske Verksted til en stor suksess. Konseptet? Folk strømmer til den gamle smia fra 1850-tallet på Grønland fordi de får restaurantfølelse uten å måtte spise, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gitt baren gasellestatus.

Rune Grytting og Jon Ruud traff hverandre som kelner og kokk på restauranten Kastanjen i Oslo. Ruud gikk i lære hos den prisbelønte kokken Lars Barmen, mens Grytting var kelner. Etter hvert gikk de over til Palace Grill, kom inn på eiersiden der og var instrumentale i å gjøre restauranten ved Solli Plass på Oslo vest til en av byens mest kjente spisesteder.

Nå gjentar de suksessen. Baren har gått fra tre til 15 ansatte på tre år og har firedoblet omsetningen.

På "Oslo Mek" kan man bestille bord, men ikke mat. Den må gjestene ta med selv. Noen bestiller take away og får det servert i sofaen mens andre går mer drastisk til verks, og fyrer opp grillen ute på tunet.

Grunnet ordningen er baren også blitt byens kanskje billigste restaurant. Man slipper nemlig å betale 12 prosent moms på cateringmat.

Grytting og Ruud har også valgt å gå motsatt vei av de fleste barer, puber og utesteder i Oslo, som trapper opp arrangementene. De ønsker å gå motsatt vei.

- Det er mange sitteplasser her, og vi ønsker at folk skal finne tilbake til den gode, gamle praten. Folk kommer hit for å prate, diskutere, spille spill, lese, skrive og drikke, og blir gjerne sittende i timevis. Noen har med bærbar pc. De skal ikke bli overrasket eller forstyrret av noe. De føler seg hjemme hos oss, sier Grytten til DN.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen