Suksess med restaurant uten mat

"Oslo Mek" har firedoblet omsetningen på tre år.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 09:39

Rune Grytting og Jon Ruud har i løpet av fire år bygget opp baren Oslo Mekaniske Verksted til en stor suksess. Konseptet? Folk strømmer til den gamle smia fra 1850-tallet på Grønland fordi de får restaurantfølelse uten å måtte spise, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gitt baren gasellestatus.

Rune Grytting og Jon Ruud traff hverandre som kelner og kokk på restauranten Kastanjen i Oslo. Ruud gikk i lære hos den prisbelønte kokken Lars Barmen, mens Grytting var kelner. Etter hvert gikk de over til Palace Grill, kom inn på eiersiden der og var instrumentale i å gjøre restauranten ved Solli Plass på Oslo vest til en av byens mest kjente spisesteder.

Nå gjentar de suksessen. Baren har gått fra tre til 15 ansatte på tre år og har firedoblet omsetningen.

På "Oslo Mek" kan man bestille bord, men ikke mat. Den må gjestene ta med selv. Noen bestiller take away og får det servert i sofaen mens andre går mer drastisk til verks, og fyrer opp grillen ute på tunet.

Grunnet ordningen er baren også blitt byens kanskje billigste restaurant. Man slipper nemlig å betale 12 prosent moms på cateringmat.

Grytting og Ruud har også valgt å gå motsatt vei av de fleste barer, puber og utesteder i Oslo, som trapper opp arrangementene. De ønsker å gå motsatt vei.

- Det er mange sitteplasser her, og vi ønsker at folk skal finne tilbake til den gode, gamle praten. Folk kommer hit for å prate, diskutere, spille spill, lese, skrive og drikke, og blir gjerne sittende i timevis. Noen har med bærbar pc. De skal ikke bli overrasket eller forstyrret av noe. De føler seg hjemme hos oss, sier Grytten til DN.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her