Sunt øl fra Ringnes

Alkoholprosenten er beholdt, det samme er smaken av ekte øl. Men det nye ølet LITE fra Ringnes er sunt.
Redaksjonen
17 Februar 2007 - 01:50

Ølet smaker som ekte øl, men er altså et sunnere alternativ. Dette er noe folk kan tenke seg, mener Ringnes.

- Folk er opptatt av helse. Ølet er et sunnere alternativ til pils, men med den samme gode smaken. Det har 70 prosent mindre karbohydrater og 30 prosent mindre kalorier enn vanlig pils, sier Hanne Bügel som er kommunikasjonssjef i Ringnes AS.

To ønsker
Opinion har gjort en undersøkelse som viser at 85 prosent av alle nordmenn er opptatt av vekten sin. Så mange som 67 prosent følger med på hva de får i seg.

- Folk er blitt mer og mer opptatt av hva de spiser og, ikke minst, drikker. LITE er et øl som oppfyller to ønsker: Det er friskt og godt - og sunt, sier Bügel.

Fotfeste
USA er verdens største ølmarked og der har lavkalori-øl fått solid fotfeste. Flere enn 50 prosent av amerikanerne foretrekker nå øl med lite karbohydrater. Dette er høye tall, og Ringnes tror ikke det norske markedet tar av over natten. Men selskapet har stor tro på det norske markedet.

- Vi regner med at dette ølet skal ta 20 prosent av det norske markedet over tid. Interessen for spesialøl vokser i Norge, sier Bügel.

For å treffe de forskjellige segmentene i markedet har Ringnes samarbeidet med trendforskere. Resultatet er blitt en helt ny serie med øl.

Lettversjonene av Ringnes og Tuborg er brygget etter lange bryggeritradisjoner. Smaken ligger tett opp til de originale variantene, men på grunn av bryggerimetoden har LITE-variantene mindre smak av sødme og en litt mer lettdrikkelig karakter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her