Sunt øl fra Ringnes

Alkoholprosenten er beholdt, det samme er smaken av ekte øl. Men det nye ølet LITE fra Ringnes er sunt.
Redaksjonen
17 Februar 2007 - 02:50

Ølet smaker som ekte øl, men er altså et sunnere alternativ. Dette er noe folk kan tenke seg, mener Ringnes.

- Folk er opptatt av helse. Ølet er et sunnere alternativ til pils, men med den samme gode smaken. Det har 70 prosent mindre karbohydrater og 30 prosent mindre kalorier enn vanlig pils, sier Hanne Bügel som er kommunikasjonssjef i Ringnes AS.

To ønsker
Opinion har gjort en undersøkelse som viser at 85 prosent av alle nordmenn er opptatt av vekten sin. Så mange som 67 prosent følger med på hva de får i seg.

- Folk er blitt mer og mer opptatt av hva de spiser og, ikke minst, drikker. LITE er et øl som oppfyller to ønsker: Det er friskt og godt - og sunt, sier Bügel.

Fotfeste
USA er verdens største ølmarked og der har lavkalori-øl fått solid fotfeste. Flere enn 50 prosent av amerikanerne foretrekker nå øl med lite karbohydrater. Dette er høye tall, og Ringnes tror ikke det norske markedet tar av over natten. Men selskapet har stor tro på det norske markedet.

- Vi regner med at dette ølet skal ta 20 prosent av det norske markedet over tid. Interessen for spesialøl vokser i Norge, sier Bügel.

For å treffe de forskjellige segmentene i markedet har Ringnes samarbeidet med trendforskere. Resultatet er blitt en helt ny serie med øl.

Lettversjonene av Ringnes og Tuborg er brygget etter lange bryggeritradisjoner. Smaken ligger tett opp til de originale variantene, men på grunn av bryggerimetoden har LITE-variantene mindre smak av sødme og en litt mer lettdrikkelig karakter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her