Sunt øl fra Ringnes

Alkoholprosenten er beholdt, det samme er smaken av ekte øl. Men det nye ølet LITE fra Ringnes er sunt.

Ølet smaker som ekte øl, men er altså et sunnere alternativ. Dette er noe folk kan tenke seg, mener Ringnes.

- Folk er opptatt av helse. Ølet er et sunnere alternativ til pils, men med den samme gode smaken. Det har 70 prosent mindre karbohydrater og 30 prosent mindre kalorier enn vanlig pils, sier Hanne Bügel som er kommunikasjonssjef i Ringnes AS.

To ønsker
Opinion har gjort en undersøkelse som viser at 85 prosent av alle nordmenn er opptatt av vekten sin. Så mange som 67 prosent følger med på hva de får i seg.

- Folk er blitt mer og mer opptatt av hva de spiser og, ikke minst, drikker. LITE er et øl som oppfyller to ønsker: Det er friskt og godt - og sunt, sier Bügel.

Fotfeste
USA er verdens største ølmarked og der har lavkalori-øl fått solid fotfeste. Flere enn 50 prosent av amerikanerne foretrekker nå øl med lite karbohydrater. Dette er høye tall, og Ringnes tror ikke det norske markedet tar av over natten. Men selskapet har stor tro på det norske markedet.

- Vi regner med at dette ølet skal ta 20 prosent av det norske markedet over tid. Interessen for spesialøl vokser i Norge, sier Bügel.

For å treffe de forskjellige segmentene i markedet har Ringnes samarbeidet med trendforskere. Resultatet er blitt en helt ny serie med øl.

Lettversjonene av Ringnes og Tuborg er brygget etter lange bryggeritradisjoner. Smaken ligger tett opp til de originale variantene, men på grunn av bryggerimetoden har LITE-variantene mindre smak av sødme og en litt mer lettdrikkelig karakter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen