Super Chianti Classico er på vei

Seks av Chianti Classicos ledende produsenter har nylig gått inn i et samarbeid om å lansere viner med betegnelsen "Super Chianti Classico". Dette for å vise verden hva området kan oppvise av beste klassiske kvalitet. Deres 2002-årganger er straks i salg.

Produsenter som Castello di Ama og Fattoria La Massa håper også at den nye uoffisielle merkingen vil trekke oppmerksomheten bort fra Riserva-viner og super-toscanere med IGT-benevnelse. Noe av bakgrunnen for tiltaket er å sette mer fokus på produsentenes egne vinmakere og terroir, selvsagt i tillegg til å følge de regler som gjelder for vinproduksjon innen Chianti Classico DOCG.

- Ideen er egentlig veldig enkel, uttaler Francesco Ricasoli fra Barone Ricasoli. - Hver og en av oss er av den oppfatning at vår mest prestisjefylte vin er et produkt som gjenspeiler det beste Chianti Classicos jordsmonn kan gi, at vinen kommer fra eiendommens beste vinmark og lages av produsentens garantert beste- og utvalgte druer.

For at et virkelig gjennombrudd skal finne sted håper de seks produsentene på at supereiendommer som Isole e Olena og Castello di Rampolla vil slutte seg til gruppen. - Da vil ting virkelig skje, sier Marco Pallanti fra Castello di Ama.

De seks produsentene (og deres viner) er:
w Castello di Ama (DS)
w Fattoria La Massa (Giorgio Primo)
w Barone Ricasoli (Castello di Brolio)
w Castello di Fonterutoli (DS)
w Fattoria Le Corti (Don Tommaso)
w Poderi Il Palazzino (Grosso Sanese)

Samtlige viner er laget av minimum 85 prosent sangiovese.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen