Super Chianti Classico er på vei

Seks av Chianti Classicos ledende produsenter har nylig gått inn i et samarbeid om å lansere viner med betegnelsen "Super Chianti Classico". Dette for å vise verden hva området kan oppvise av beste klassiske kvalitet. Deres 2002-årganger er straks i salg.
Redaksjonen
28 Mars 2003 - 02:00

Produsenter som Castello di Ama og Fattoria La Massa håper også at den nye uoffisielle merkingen vil trekke oppmerksomheten bort fra Riserva-viner og super-toscanere med IGT-benevnelse. Noe av bakgrunnen for tiltaket er å sette mer fokus på produsentenes egne vinmakere og terroir, selvsagt i tillegg til å følge de regler som gjelder for vinproduksjon innen Chianti Classico DOCG.

- Ideen er egentlig veldig enkel, uttaler Francesco Ricasoli fra Barone Ricasoli. - Hver og en av oss er av den oppfatning at vår mest prestisjefylte vin er et produkt som gjenspeiler det beste Chianti Classicos jordsmonn kan gi, at vinen kommer fra eiendommens beste vinmark og lages av produsentens garantert beste- og utvalgte druer.

For at et virkelig gjennombrudd skal finne sted håper de seks produsentene på at supereiendommer som Isole e Olena og Castello di Rampolla vil slutte seg til gruppen. - Da vil ting virkelig skje, sier Marco Pallanti fra Castello di Ama.

De seks produsentene (og deres viner) er:
w Castello di Ama (DS)
w Fattoria La Massa (Giorgio Primo)
w Barone Ricasoli (Castello di Brolio)
w Castello di Fonterutoli (DS)
w Fattoria Le Corti (Don Tommaso)
w Poderi Il Palazzino (Grosso Sanese)

Samtlige viner er laget av minimum 85 prosent sangiovese.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her