Superakevitt til kronprinsparet

Akevitten ble fremstilt da kronprinsen ble født, og har altså ventet på denne anledningen i 28 år. Det er Arcus Produkter som gir de edle dråpene til kronprinsparet i bryllupsgave. Navnet er Oplandske Bryllupsaquavit, og finnes kun i en serie på tolv nummererte flasker. Ingen har tidligere fått smake akevitten.

- Oplandske Bryllupsaquavit ble fremstilt på Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakons fødselsdag den 20. juli i 1973. Siden har den ligget lagret på svært gamle sherryfat her på Hasle, forteller administrerende direktør Ole Edvardsen i Arcus Produkter.

Kompleks 28-åring
Det er Arcus egen destillatør Halvor Heuch som har signert akevitten. Han beskriver Oplandske Bryllupsaquavit som en edel og harmonisk akevitt, med rik og elegant aroma av krydder og sammensatte eiketoner.

28 års fatlagring er ikke enhver akevitt forunt. Arcus toppakevitt, Gilde Non Plus Ultra, er til sammenlikning "bare" lagret i tolv år.

- Den lange fatlagringen har bidratt til en modning og avrunding slik at akevitten fremstår som svært kompleks og rik med lang elegant ettersmak. Oplandske Bryllupsaquavit bør derfor nytes romtemperert i et konjakkglass, råder Heuch kronprinsparet.
 
(Newswire)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen