Superfrukt det neste

Funksjonell mat og økologisk dyrket mat er i skuddet. Nå jobber forskere med superfrukt.
Redaksjonen
10 April 2007 - 15:00

Et eksempel på en kjede som lager funksjonell mat er RealFood. Kjeden har fått fotfeste i Oslo og åpner om kort tid nye utsalgssteder. I en travel verden er kundene på jakt etter mat som gjør mer enn bare å fylle magen.

Markedet er der, og et rått tips er at denne type mat har en stor fremtid. Både som et cateringalternativ og i restaurantbransjen.

Tilskudd
Tidligere har vi hatt meieriprodukter, oljer og fullkorn på listen over funksjonell mat. Nå kommer det siste: superfrukten.

Dette er en relativt ny betegnelse, skriver Handelsbladet FK.

Betegnelsen blir brukt på frukt som har masse av vitaminer og mineraler. Men samtidig inneholder de stoffer som er bra for helsen. Blant annet er det snakk om antioksidanter.

Sunt
Overtidsmat var tidligere synonymt med pizza eller hamburger. Men da Rune Pal og kollegene hans dro i gang RealFood-konseptet var det nettopp dette som var fokus. God mat som i tillegg var sunn. Gourmet-fast food.

Så langt er det granateple og gojibær som har blitt omtalt som superfrukter. Betegnelsen kan også brukes om blåbær og tranebær. Men nye superfrukter er på vei opp og frem. Blant disse finner vi de brasilianske palmebærene Açaí og mangostan.

Vil ikke spå
Forskningsselskapet HortResearch fra New Zealand mener at nøkkelingrediensen i neste generasjon funksjonell mat er superfrukter. Men selskapet vil ikke spå hvilke frukter dette er. Ei heller tør de spå form, farge eller smak.

Men HortResearch er sikre på at frukten som kommer til å nå opp har klare helsefordeler, den skal være enkel å spise eller drikke, leveransene må være stabile og den må markedsføres.

Superfrukten kommer garantert til et sted nær deg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her