Superfrukt det neste

Funksjonell mat og økologisk dyrket mat er i skuddet. Nå jobber forskere med superfrukt.

Et eksempel på en kjede som lager funksjonell mat er RealFood . Kjeden har fått fotfeste i Oslo og åpner om kort tid nye utsalgssteder. I en travel verden er kundene på jakt etter mat som gjør mer enn bare å fylle magen.

Markedet er der, og et rått tips er at denne type mat har en stor fremtid. Både som et cateringalternativ og i restaurantbransjen.

Tilskudd
Tidligere har vi hatt meieriprodukter, oljer og fullkorn på listen over funksjonell mat. Nå kommer det siste: superfrukten.

Dette er en relativt ny betegnelse, skriver Handelsbladet FK.

Betegnelsen blir brukt på frukt som har masse av vitaminer og mineraler. Men samtidig inneholder de stoffer som er bra for helsen. Blant annet er det snakk om antioksidanter.

Sunt
Overtidsmat var tidligere synonymt med pizza eller hamburger. Men da Rune Pal og kollegene hans dro i gang RealFood-konseptet var det nettopp dette som var fokus. God mat som i tillegg var sunn. Gourmet-fast food.

Så langt er det granateple og gojibær som har blitt omtalt som superfrukter. Betegnelsen kan også brukes om blåbær og tranebær. Men nye superfrukter er på vei opp og frem. Blant disse finner vi de brasilianske palmebærene Açaí og mangostan.

Vil ikke spå
Forskningsselskapet HortResearch fra New Zealand mener at nøkkelingrediensen i neste generasjon funksjonell mat er superfrukter. Men selskapet vil ikke spå hvilke frukter dette er. Ei heller tør de spå form, farge eller smak.

Men HortResearch er sikre på at frukten som kommer til å nå opp har klare helsefordeler, den skal være enkel å spise eller drikke, leveransene må være stabile og den må markedsføres.

Superfrukten kommer garantert til et sted nær deg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen