Sushikrig på Tjuvholmen

Sushikrig på Tjuvholmen

To av Oslos mest populære sushirestauranter møtes i retten.
11 September 2013 - 09:01

Eierne av sushirestauranten Hanami går rettens vei for å bli kvitt konkurrenten Alex Sushi på Tjuvholmen.

Hanami mener gårdeieren som har leid ut lokaler til Alex Sushi bryter leieavtalen når Alex Sushi får leie nabolokalet. Argumentet er at konkurrenter som har et tilsvarende konsept ikke skal få etablere seg i nabolaget, skriver Dagens Næringsliv. 

I Hanamis kontrakt med Tjuvholmen butikk og restaurant holding fra 2010, står det at utleier kan leie ut andre lokaler til konkurrerende virksomheter - «(...) dog ikke til tilsvarende konsept».

- For øvrig står det i klausulen at de ikke skal leie ut til noen som har sushi eller japansk varmmat, sier Dalijinder Kahlon til E24. Han er styreleder i selskapet som eier Hanami.

Han sier at det er forskjeller mellom de to tilbudene, men at poenget er at både Hanami og Alex Sushi serverer sushi og japansk varmmat. 

Overfor E24 understreker Kahlon at saken ikke dreier seg om at de ikke ønsker konkurranse, men han legger til at de ikke ville inngått en avtale uten den nevnte klausulen. Han sier det går bra for Hanami, men at de har tapt betydelige beløp og frykter konsekvenser på sikt dersom Alex Sushi blir på Tjuvholmen.

Administrerende direktør Jan-Gunnar Bøyum i Tjuvholmen butikk og restaurant holding ønsker tirsdag ikke å la seg intervjue, men sier til E24 at han er overrasket over at forholdet i det hele tatt er blitt en sak.

Petter Sandberg, eier av Alex Sushi, vil ikke kommentere saken.

Saken ble innledet i Oslo tingrett denne uka.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her