Sushikrig på Tjuvholmen

Sushikrig på Tjuvholmen

To av Oslos mest populære sushirestauranter møtes i retten.
11 September 2013 - 09:01

Eierne av sushirestauranten Hanami går rettens vei for å bli kvitt konkurrenten Alex Sushi på Tjuvholmen.

Hanami mener gårdeieren som har leid ut lokaler til Alex Sushi bryter leieavtalen når Alex Sushi får leie nabolokalet. Argumentet er at konkurrenter som har et tilsvarende konsept ikke skal få etablere seg i nabolaget, skriver Dagens Næringsliv. 

I Hanamis kontrakt med Tjuvholmen butikk og restaurant holding fra 2010, står det at utleier kan leie ut andre lokaler til konkurrerende virksomheter - «(...) dog ikke til tilsvarende konsept».

- For øvrig står det i klausulen at de ikke skal leie ut til noen som har sushi eller japansk varmmat, sier Dalijinder Kahlon til E24. Han er styreleder i selskapet som eier Hanami.

Han sier at det er forskjeller mellom de to tilbudene, men at poenget er at både Hanami og Alex Sushi serverer sushi og japansk varmmat. 

Overfor E24 understreker Kahlon at saken ikke dreier seg om at de ikke ønsker konkurranse, men han legger til at de ikke ville inngått en avtale uten den nevnte klausulen. Han sier det går bra for Hanami, men at de har tapt betydelige beløp og frykter konsekvenser på sikt dersom Alex Sushi blir på Tjuvholmen.

Administrerende direktør Jan-Gunnar Bøyum i Tjuvholmen butikk og restaurant holding ønsker tirsdag ikke å la seg intervjue, men sier til E24 at han er overrasket over at forholdet i det hele tatt er blitt en sak.

Petter Sandberg, eier av Alex Sushi, vil ikke kommentere saken.

Saken ble innledet i Oslo tingrett denne uka.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her