Sushikrig på Tjuvholmen

Sushikrig på Tjuvholmen

To av Oslos mest populære sushirestauranter møtes i retten.

Eierne av sushirestauranten Hanami går rettens vei for å bli kvitt konkurrenten Alex Sushi på Tjuvholmen.

Hanami mener gårdeieren som har leid ut lokaler til Alex Sushi bryter leieavtalen når Alex Sushi får leie nabolokalet. Argumentet er at konkurrenter som har et tilsvarende konsept ikke skal få etablere seg i nabolaget, skriver Dagens Næringsliv. 

I Hanamis kontrakt med Tjuvholmen butikk og restaurant holding fra 2010, står det at utleier kan leie ut andre lokaler til konkurrerende virksomheter - «(...) dog ikke til tilsvarende konsept».

- For øvrig står det i klausulen at de ikke skal leie ut til noen som har sushi eller japansk varmmat, sier Dalijinder Kahlon til E24. Han er styreleder i selskapet som eier Hanami.

Han sier at det er forskjeller mellom de to tilbudene, men at poenget er at både Hanami og Alex Sushi serverer sushi og japansk varmmat. 

Overfor E24 understreker Kahlon at saken ikke dreier seg om at de ikke ønsker konkurranse, men han legger til at de ikke ville inngått en avtale uten den nevnte klausulen. Han sier det går bra for Hanami, men at de har tapt betydelige beløp og frykter konsekvenser på sikt dersom Alex Sushi blir på Tjuvholmen.

Administrerende direktør Jan-Gunnar Bøyum i Tjuvholmen butikk og restaurant holding ønsker tirsdag ikke å la seg intervjue, men sier til E24 at han er overrasket over at forholdet i det hele tatt er blitt en sak.

Petter Sandberg, eier av Alex Sushi, vil ikke kommentere saken.

Saken ble innledet i Oslo tingrett denne uka.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen