Hotellet har i lang tid jobbet systematisk for å redusere belastningen på Svalbards sårbare natur. Det første Radisson SAS hotellet i Norge ble svanemerket i 2003. I dag er ni av eieren Rezidor Hotel Groups hoteller i Norge svanemerket. Redusert forbruk Ved Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen er både hotelldrift og logistikk endret. - Den polare naturen er meget sårbar og gevinstene av hotellets miljøtiltak blir derfor ekstra gledelige, sier teknisk sjef Rune S. Olsen ved hotellet i en pressemelding. Strenge krav Svanemerket stiller strenge krav og er det best kjente miljømerket i Norden. Svanemerket er tidsbegrenset, må fornyes og krever blant annet energireduksjon, redusert vannforbruk, bruk av mindre miljøskadelige kjemikalier til oppvask og rengjøring, gode rutiner for avfallssortering, kraftig redusert bruk av engangsartikler og økt tilbud om økologisk mat.
Svanemerker på Svalbard
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Det mest spennende er eksperimenter med sider og drueskall, smakstilsatt mjød og porter laget som i 1864
I spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Les hele sakenGi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vinsmaking når det passer deg
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele saken