Svanen i Oslo har inntatt listen over verdens beste barer
Foto: (Julie H. Amundsen)

Svanen i Oslo har inntatt listen over verdens beste barer

Med en 84. plass har Norge fått nok en bar i verdensteten.
10 Oktober 2023 - 13:00

Det er World’s 50 Best Bars 2023 som er listen, og i dag ble plassene mellom 51 og 100 offentliggjort. Det er ikke første gang at Norge har en bar i denne utvidete listen, Himkok hadde en 79. plass i 2021. Men Svanen i Oslo er Norges andre bar som får en plass på denne listen.

Bareier Yunus Yildiz er ikke uventet lykkelig:

- Veldig stort for oss her på Svanen. Nå blir dette bar nummer to for min del, men må si denne smaker litt bedre. Spesielt fordi det er liten sammensveisa team hvor de fleste har jobbet sammen siden vi startet baren. Også veldig godt siden det ikke har vært enkelt i det hele tatt med en tøff oppstart med lite midler og en pandemi som satte oss ut av drift. Personlig også er det litt kult for meg siden de to eneste barene fra Norge har jeg vært med å starte.

Yunus Yildiz er ikke overraskende strålende fornøyd med å havne på en 84. plass. Foto: Anora

Himkok kom inn som en sensasjon i 2016, da med en 42. plass. Den aller beste plasseringen noensinne var i 2018 med en 19. plass. I fjor ble det en 43. plass. Hvor de plasserer seg i år, blir klart den 17. oktober.

Teamet på Svanen. Foto: Svanen

Den utvidede 51-100-listen inkluderer barer fra 34 byer over hele verden. Tre av byene er helt nye, som Tulum, Guadalajara og Tirana. 14 barer er også helt nye oppføringer, inkludert Nouvelle Vague i Tirana, Albania på 86. plass og Mirror Bar i Bratislava på 90. plass.

I alt 14 av de 50 nest beste barene ligger i Asia.

Foto: Svanen/WB50BestBars

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her