Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass
Foto: (Worlds50Bestbars)

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.
05 Oktober 2022 - 09:10

Med Paradiso på en sensasjonell førsteplass, Sips på en like sensasjonell tredjeplass og Two Schmucks på sjuendeplass, har Barcelona inntatt den absolutte teten som verdens barhovedstad. Og stedet man skal dra til for ultimate cocktailopplevelser.

Jeg besøkte nylig alle tre, og kan underskrive på at de lever opp til forventingene og byr på opplevelser som er vel verd reisen. Også køståingen foran Paradiso er en investering i hva som venter deg på andre siden med Giacomo Gianottis team.

Giacomo Gianotti er en av hjernene bak Paradisos suksess. Foto: Worlds50Bestbars

Mark Sansom, på vegne av Worlds50BestBars, peker på at det er første gang i historien at en bar som ikke ligger i London eller New York, inntar førsteplassen. Allerede i 2017, året etter åpning, gjorde Paradiso seg bemerket som «One To Watch».

Mens og Two Schmucks, som norgesvennen Moe Aljaff står bak, var denne kåringens sensasjon i fjor, er det Sips som er årets «highest climber».

Ingen utfordrer imidlertid nummer to på listen: Tayēr + Elementary som Monica Berg og Alex Kratena startet i London i 2018 innehar denne plassen for andre år på rad. Og London er fortsatt den største utfordreren til Barcelona. Mens The Connaught, som var verdens beste i fjor, nå er på 8. plass, er Satans Whiskers og A Bar with Shapes for a Name samt The Swift, nye på listen.      

Mexico City hevder seg stadig bedre i verdens barelite, nå med Limantour på en 4. plass - vi besøkte baren i 2020 - Handshake Speakeasy på 11. plass og Hanky Panky hakk i hel på 13. plass samt Baltra Bar på 32. plass.

Aten holder seg også godt som en bardestinasjon med The Clumsies og Baba au Rum på henholdsvis 19. og 20. plass.

Vår egen barlegende Himkok er endelig tilbake på listen med en 43. plass, som eneste norske bar. I den grad det betyr noe, er Oslo foran Stockholm (Lucy’s Flower Shop) på årets liste. Men Stockholmsbaren Röda Huset ble årets «One To Watch».

En annen endring er at italienske barer, som Drink Kong i Roma, Locale Firenze i Firenze og L’Antiquario i Napoli, har kommet inn på listen. Italienske bartendere er nå å finne bak disken på både The Connaught og Paradiso, og det er muligens det som smitter tilbake på hjemlandet.

Her finner du hele listen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her