Svanen til Oslo-restaurant

Svanen til Oslo-restaurant

V Bar og Bistro er hovedstadens første svanemerkede spisested.

Det offisielle svanemerket ble tildelt kjøkkensjef Steffen Chapman ved V Bar og Bistro under Svanekonferansen på verdens miljødag.

Restauranten, som ligger i Scandic hotell på Vulkan i Oslo, kan dermed dokumentere drift med lav miljøbelastning i alle ledd.

– På kjøkkenet brukes en rekke økologiske og regionale matvarer, vi sorterer avfall i 12 fraksjoner, vi gjenvinner varmen fra kjøl- og frysanleggene og vi påvirker våre leverandører til å miljøeffektivisere transportene sine. Bare for å nevne noe, sa en stolt Chapman etter tildelingen.

LES OGSÅ: Britannia først i Norge

Svanemerket, Norges offisielle miljømerke, stiller strenge krav. Restauranter må bruke mye økologiske råvarer, kjenne opprinnelsen til alle hovedingrediensene de bruker, drive energieffektivt, kildesortere alt avfall etc. Restauranten må dokumentere at hele verdikjeden deres er miljøvennlig. Dette er en krevende jobb, men V Bar og Bistro brøt målsnøret som hovedstadens første.

− Vi er glad for at nettopp V Bar og Bistro ble først, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking.

– Vulkanområdet er et område i rask utvikling og hvor framtidens løsninger blir tatt i bruk og vist fram. Kanskje kommer det flere svanemerker i vinduene her etter hvert.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen