Worlds50best
Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.
Aase E. Jacobsen
29 Mars 2017 - 11:41

Noma brakte det nordiske kjøkken til verdenstoppen ved å lede kåringen Worlds50best gjennom fire år (2010, 2011, 2012 og 2014). I år vil ikke Noma være på listen siden restauranten stengte sine dører tidligere i vinter for å flytte til ny adresse. Dermed er det bare Geranium og Relæ igjen av de nordiske topprestaurantene på topp 50-listen, siden også Fäviken har falt ut (fra 41. til 57. plass). Selvsagt med mindre det dukker opp en nordisk sensasjon som klatrer rett inn i toppen. Men dette må vi vente til den 5. april med å få vite.

Konklusjonen i fjor var at det nordiske kjøkken ikke var styrket, og det kan synes som om det nå sågar er en svekket interesse. Maaemo har falt fra 61. til 79. plass. Til DN uttaler Esben Holmboe Bang at han er fullstendig likeglad med hvilken plass de ligger på så lenge de er blant verdens 100. beste.

Nye stemmer i sør, øst og vest

Det er en gruppe på i overkant av 1000 mateksperter, kokker, journalister og «foodies» som bestemmer hvilke restauranter som skal være med på listen. Det kan tyde på at «the crowd» vender blikket bort fra våre breddegrader og i mer sørligere retning både mot øst og vest.

Mikla i Istanbul dukker sensasjonelt opp på 51. plass. Moskva har Selfie og Twins på henholdsvis 88. og  92. plass (i tillegg til White Rabbit på 18. plass fra i fjor). India er inne på lista med Indian Accent i New Dehli som havnet rett foran Maaemo på en 78. plass.  

I vest er Sør- og Mellom-Amerika fortsatt hot as hell. San Francisco og omegn er, med også Benu inne på en 67. plass.

Spania er tilbake med nye stemmer som Disfrutar i Barcelona og Nerua i Bilbao på henholdsvis 55. og 56. plass.     

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her