Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo inntok en 61. plass i Worlds 50 Best 2016. Osteria Francescana og El Celler de Can Roca byttet rett og slett plass på toppen.

Det er Worlds 50 Best Restaurants som har telt opp stemmene for 2016 og resultatet forteller at mesteparten av det toneangivende verdens kjøkken er representert i Top 10: Italia med Osteria Francescana, Spania med El Celler de Can Roca, Mugaritz og Etxebarri, USA med Eleven Madison Park, Peru med Central, Danmark med Noma, Frankrike med Mirazur, Østerrike med Steirereck og Japan med Narizawa.

En rask gjennomgang av oversikten viser få nyheter eller overraskelser i år. Heller ikke for vår del av verden, bortsett fra nykommeren Daniel Berlin fra Skåne på 93. plass. Det nordiske kjøkken er om ikke svekket, så i alle fall ikke styrket. Noma dropper riktignok bare fra tredje- til femteplass, Geranium har bykset opp til en strålende 28. plass, der hvor Fäviken var i fjor. Nå befinner «sensasjonen fra de svenske skoger» seg på en 41. plass. Relæ har styrket seg fem plasser til 40. posisjon, mens Frantzen er sågar ute at Top 100-lista. Og Maaemo styrket seg fra 64. til 61. plass siden i fjor.

Wolrds 50 Best benytter alltid anledningen til å hylle utvalgte kokker for lang og tro tjeneste. I år ble det Alain Passard. Og fortsatt er det nødvendig å stimulere til økt kjønnsbalanse i verdens elitekjøkkener. Dominique Crenn som var første kvinnelige kjøkkensjef i USA til å oppnå to Michelin-stjerner md sin Atelier Crenn, beæres med tittelen Verdens beste kvinnelige chef i 2016. Opplev henne og mange andre berømte kokker i andre sesong av Chef’s Table på Netflix.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen