Verdens beste restaurant
Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo inntok en 61. plass i Worlds 50 Best 2016. Osteria Francescana og El Celler de Can Roca byttet rett og slett plass på toppen.
Aase E. Jacobsen
16 Juni 2016 - 11:41

Det er Worlds 50 Best Restaurants som har telt opp stemmene for 2016 og resultatet forteller at mesteparten av det toneangivende verdens kjøkken er representert i Top 10: Italia med Osteria Francescana, Spania med El Celler de Can Roca, Mugaritz og Etxebarri, USA med Eleven Madison Park, Peru med Central, Danmark med Noma, Frankrike med Mirazur, Østerrike med Steirereck og Japan med Narizawa.

En rask gjennomgang av oversikten viser få nyheter eller overraskelser i år. Heller ikke for vår del av verden, bortsett fra nykommeren Daniel Berlin fra Skåne på 93. plass. Det nordiske kjøkken er om ikke svekket, så i alle fall ikke styrket. Noma dropper riktignok bare fra tredje- til femteplass, Geranium har bykset opp til en strålende 28. plass, der hvor Fäviken var i fjor. Nå befinner «sensasjonen fra de svenske skoger» seg på en 41. plass. Relæ har styrket seg fem plasser til 40. posisjon, mens Frantzen er sågar ute at Top 100-lista. Og Maaemo styrket seg fra 64. til 61. plass siden i fjor.

Wolrds 50 Best benytter alltid anledningen til å hylle utvalgte kokker for lang og tro tjeneste. I år ble det Alain Passard. Og fortsatt er det nødvendig å stimulere til økt kjønnsbalanse i verdens elitekjøkkener. Dominique Crenn som var første kvinnelige kjøkkensjef i USA til å oppnå to Michelin-stjerner md sin Atelier Crenn, beæres med tittelen Verdens beste kvinnelige chef i 2016. Opplev henne og mange andre berømte kokker i andre sesong av Chef’s Table på Netflix.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her