Sven Erik Renaa ble Årets Kokk

I skarp konkurranse med fem andre finalister ble Sven Erik Renaa i ettermiddag kåret til Årets Kokk 2006.

Sven Erik Renaa, til daglig å finne på Gastronomisk Institutt, vant hårfint foran Erling Stenersen Sundal og Bjørn Cameron Alexander.

Les de tre vinnernes bidrag her:

1. plass:
Sven Erik Renaa
Født: 1971
Arbeidssted: Gastronomisk Institutt
Fagbrev som kokk i 1991

Sven Erik sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe seiler opp til å bli to viktige sjømatprodukter i fremtiden på grunn av den oppmerksomhet de får blant oss kokker og i media frem mot Bocuse d`Or i 2007.
 
Norsk Kveite en av våre flotteste fisker. Kveite får meg til å tenke på de spesielle anledninger, og for meg er for eksempel "kokt kveite med sandefjordsmør" er en fantastisk rett. I det klassiske kjøkkenet er kombinasjonen mellom kveite og skalldyr velkjent. Å kombinere kveite med vår fantastiske kongekrabbe er både naturlig og godt. Kongekrabbe blir mer og mer brukt og det er et unikt produkt på grunn av sitt saftige kjøtt og sin evne til å bevare sin høye kvalitet selv etter innfrysing. Det beste er å bruke de rå frosne klørne som er saftige og lette å rense.

2. plass:
Erling Stenersen Sundal
Født: 1974
Arbeidssted: Flavours AS. Eier og driver restaurant Falcon Crest på Ullern i Oslo.
Fagbrev som kokk i 1996

Erling sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite egner seg til alt fra helstekt til rå. Jeg synes det beste er å steke eller grille den på bein da dette gjør at fisken blir saftigere. Kveite går også fint til farseprudukter. En må være nøye med temperaturen fordi fisken kan raskt bli tørr ved for høy temperatur.

Krabben lever opp til sitt norske navn: Kongekrabbe! Den kan stekes i skallet eller man kan ta ut krabbekjøttet og steker det i smør med godt krydder. Det er ved steking att de beste smakene av krabben kommer frem. Den er også kjempefin til å lage farse av.

3. plass:
Bjørn Cameron Alexander
Født: 1974
Arbeidssted: Flavours AS
Fagbrev som kokk i 1995

Bjørn sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite er med sitt hvite og flotte kjøtt en meget anvendelig fisk som vi kokker setter stor pris på. Den har et utall bruksområder, men pannestekt kveite med litt smør og hvitløk, det slår aldri feil.
 
Norsk Kongekrabbe har gitt begrepet skalldyr en ny dimensjon. Stekt i rå tilstand, enten i skallet eller renset, smaker himmelsk. Skallet kan man lage fantastisk skalldyrsaus på, hva mer kan man si.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen