Svensk seier i VM for sommelierer

Andreas Larsson var der norske Robert Lie skulle vært, nemlig øverst på seierspallen i VM for vinkelnere.
Aase E. Jacobsen
21 Mai 2007 - 11:09

Svenske Andreas Larsson hentet inn en velfortjent seier i den knallharde konkurransen om verdensmestertittelen som i år gikk på Rhodos i Hellas.

I finalen hadde han selskap med konkurransens aller mest rutinerte, Gerard Basset, franskmann som stilte for England, dessuten  Paolo Basso, Sveits og Eric Zwiebel, Frankrike som begge tilhører eliten.

Vanskelig teori
Vår egen Robert Lie, for øvrig regjerende europamester, kom dessverre ikke til finalen. - Det var teorien som sviktet, enda jeg stilte mye bedre forberedt nå enn i fjor foran EM. Det var utrolig vanskelige teorispørsmål, forklarer han som er kjent for sin rolige og beherskete opptreden på scenen og utrolige evne til å treffe i blindsmakinger av så vel vin som brennevin.

- Jeg skulle jeg gjerne vært der, sukker han etter at finalen var over. Men Lie ønsker ikke å garantere noe comeback foran VM om tre år.

Uansett finaleplass eller ei har så vel Lie som den danske kandidaten Dennis Rasmussen, selvsagt i tillegg til Larsson, dokumentert at de skandinaviske sommelierene er helt i toppen i så vel Europa- som verdenssammenheng.

I alt 45 nasjoner deltok i årets VM som arrangeres av den internasjonale sommerlierorganisasjonen. Selv om kvinnene fortsatt er i mindretall, var årets sju deltakere rekord i VM.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her