Svenske herregårder popper opp i Oslo

Popp opp-restaurant med matopplevelser fra svenske slott og herregårder holder åpent én uke.
24 Oktober 2011 - 14:35

Fredag i forrige uke åpnet restauranten Signatur på Sofienlund på Skøyen i Oslo.
 
Der skal kjøkkensjefer fra åtte forskjellige slott og herregårder i Sverige hver sin dag i løpet av uka en treretters middag med tilhørende drikke, slik den serveres i deres egen slotts- eller herregårdsrestaurant.

På menyen står alt fra Västkust-hummer til dåhjort og perlehøns, tilberedt og presentert på tradisjonelt vis med tilhørende vinmeny. Det er VisitSweden som står bak arrangementet, skriver Kreativt Forum.

Middagen starter klokken 18.30 og kan bookes på denne siden:

Booking til Signatur 

Luksus for alle

Hundrevis av vakre slott og herregårder utgjør en viktig del av Sveriges kulturarv fra middelalderen og frem til i dag. Mattradisjoner står sentralt når en rekke av disse praktbyggene er gjort tilgjengelig for publikum gjennom de siste tiårenes konvertering til hoteller og restauranter.

- Det som tidligere var luksus forbeholdt adel og overklasse blir stadig mer tilgjengelig for folk flest, sier Thomas Johansson, leder for VisitSweden i Norge.

- Vårt rike utvalg av slott og herregårder som nå er åpne for publikum er unikt i nordisk sammenheng, og blir stadig mer populært blant de som besøker Sverige fra andre land.

- Vi ønsker å gi folk en genuin smaksopplevelse av herskapsliv her i Oslo, og synes en popp opp-restaurant er en spennende måte å gjøre dette på, fortsetter Johansson.

Disse åtte herregårdene er representert: Häckeberga Slott (21. okt), Karlaby Kro (21. okt), Bjertorp Slott (22. okt), Hillringsberg Herrgård (23. okt), Dömle Herrgård (24. okt), Baldersnäs Herrgård (26. okt), Tanums Gestgifveri (27. okt), Hennickehammars Herrgård (28. okt).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her