Svenske herregårder popper opp i Oslo

Popp opp-restaurant med matopplevelser fra svenske slott og herregårder holder åpent én uke.

Fredag i forrige uke åpnet restauranten Signatur på Sofienlund på Skøyen i Oslo.
 
Der skal kjøkkensjefer fra åtte forskjellige slott og herregårder i Sverige hver sin dag i løpet av uka en treretters middag med tilhørende drikke, slik den serveres i deres egen slotts- eller herregårdsrestaurant.

På menyen står alt fra Västkust-hummer til dåhjort og perlehøns, tilberedt og presentert på tradisjonelt vis med tilhørende vinmeny. Det er VisitSweden som står bak arrangementet, skriver Kreativt Forum.

Middagen starter klokken 18.30 og kan bookes på denne siden:

Booking til Signatur  

Luksus for alle

Hundrevis av vakre slott og herregårder utgjør en viktig del av Sveriges kulturarv fra middelalderen og frem til i dag. Mattradisjoner står sentralt når en rekke av disse praktbyggene er gjort tilgjengelig for publikum gjennom de siste tiårenes konvertering til hoteller og restauranter.

- Det som tidligere var luksus forbeholdt adel og overklasse blir stadig mer tilgjengelig for folk flest, sier Thomas Johansson, leder for VisitSweden i Norge.

- Vårt rike utvalg av slott og herregårder som nå er åpne for publikum er unikt i nordisk sammenheng, og blir stadig mer populært blant de som besøker Sverige fra andre land.

- Vi ønsker å gi folk en genuin smaksopplevelse av herskapsliv her i Oslo, og synes en popp opp-restaurant er en spennende måte å gjøre dette på, fortsetter Johansson.

Disse åtte herregårdene er representert: Häckeberga Slott (21. okt), Karlaby Kro (21. okt), Bjertorp Slott (22. okt), Hillringsberg Herrgård (23. okt), Dömle Herrgård (24. okt), Baldersnäs Herrgård (26. okt), Tanums Gestgifveri (27. okt), Hennickehammars Herrgård (28. okt).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen