Svenskene reddet påsken

Svenskene reddet påsken for mange nordmenn. På Rauland Høgfjellshotell var for eksempel halvparten av de ansatte svensker.

Og det er garantert ikke bare hotellet i Telemark som har fått sesongarbeidere fra Sverige. For Raulands del ville ikke påskegjestene hatt noe sted å overnatte uten svenskene.
 
Må importere
- Nesten hundre prosent av våre ansatte i restauranten var svensker, sier Anders Borgehed, markedssjef ved høyfjellshotellet og selv svensk.
 
- Jeg og min kone kom hit for fire år siden. Det er godt mulig vi blir, det skjer så mye spennende i Rauland nå, sier markedssjefen til Varden.
 
Han har rundt 40 ansatte på lønningslista og 19 av disse er svensker.
 
Vil ha nordmenn
- Halvparten av staben vår er fra Sverige. Vi vil helst ha nordmenn, men det er vanskelig slik arbeidsmarkedet er i dag. Vi må importere arbeidskraft fra Sverige og ville ikke klart det uten dem. De svenske arbeiderne redder påsken, ja faktisk hele vinteren, i Rauland.
 
Sesongarbeidere
Som alle aktører i restaurant- og hotellbransjen merkes selvfølgelig den knivskarpe riften om arbeidstakerne også i Rauland.
 
- Av svenskene her på hotellet er det bare jeg som er fast ansatt. De andre jobber sesong fra slutten av november til rett over påsken, sier Borgehed.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen