Sverige har Nordens beste sommelier

Svenske Arvid Rosengren, som til daglig arbeider på Mash i København, vant Nordisk mesterskap for sommelierer 2009.

De ni beste sommeliererne fra Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island møttes til dyst sist helg i en utslagskonkurranse som endte med tre finalister. Etter en jevn kamp sto til sist svenske Arvid Rosengren igjen som seierherre.

Velfortjent seier
Nummer to ble Peter Pepke fra Danmark. Også tredjeplassen gikk til en svenske, Fredrik Horn fra PM & Vänner i Växjö, som tidligere i år dessuten vant det svenske mesterskapet, og som har hatt regjerende verdensmester, Andreas Larsson som mentor.

Finalistene fikk følgende oppgaver; dekantering, blindsmaking av to vin og fem brennevin, retting av vinkart, match av vin til mat og servering av champagne. Rosengren viste seg meget god i alle disipliner og holdt samtidig et høyt nivå på service. En velfortjent seier med andre ord.

Mulig norsk revansj
Fra Norge deltok Stian Langeteig og Mads Kleppe. I semifinalen konkurrerte deltakerne i teori, dekantering samt blindsmaking av øl og vin. Begge de norske representantene fikk høye poengsummer og var svært nær finale.

Landslaget jobber for fullt med nye utfordringer. Neste er NM i februar. Merete Bø, som vant Nordisk Mesterskap i fjor, skal til EM og VM til neste år i 2010 og har høye ambisjoner.
Norsk lagleder er Ken Engebretsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen