Sveriges eldste kinarestaurant ble stengt

Det er ikke bare her i Norge rensligheten er så som så på en del restauranter. Sveriges eldste kinarestaurant ble stengt etter at det ble avslørt omfattende hygieniske mangler på kjøkkenet.

Miljöforvaltningen, som tilsvarer Mattilsynet her hjemme, valgte å stenge Kinesiska Muren i Göteborg etter en uanmeldt kontroll.
 
Restauranten har holdt til i byen siden 1970-tallet. Og dermed er det sikkert en rekke nordmenn som har spist der opp gjennom årene.
 
Masse rot
Det var rot som møtte inspektørene da de kom på besøk 10. januar i år.
 
- Det var veldig skittent, og lokalene var fulle av saker og ting som ikke hører hjemme på noe kjøkken. Noen av matvarene ble ikke forvart i rett temperatur. Vi var heller ikke fornøyde med hvordan de svarte på våre kontrollspørsmål, sier inspektør Susanna Ulander til gt.se.
 
Syk
Inspektørene avla restauranten en visitt etter at en gjest fortalte at han hadde blitt matforgiftet av å spise der. Gjesten hadde også merket seg at det var skittent i lokalet.
 
- Dermed ville jo vi vite hvordan det så ut inne på selve kjøkkenet også, sier Ulander.
 
Lokalene var så forfalne og skitne at de i prinsippet var umulig å vaske. Ulander mener også at det kan ha vært skadedyr der.
 
- Om det hadde vært skadedyr der kunne du ikke ha sett dem. Det var umulig å få oversikt med alle de tingene som lå i veien. Men det er lett for skadedyr å trives i slike miljø, sier inspektøren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen