Sveriges første Master of Wine

Ulf Sjödin har blitt Sverige første Master of Wine. Til daglig jobber han som markedssjef i V&S Wine.
Redaksjonen
21 September 2007 - 11:30

Totalt klarte sju personer samtlige eksaminasjoner og den avsluttende avhandlingen. Av disse var det en kvinne.
 
- Det er utrolig morsomt. Jeg har ventet på resultatet fra avhandlingen en stund og har vært litt nervøs, sier en stolt Ulf Sjödin til wownews.se.
 
Trofaste BiB-kunder
Avhandlingen handler om prisendringers påvirkning på salget i Sverige. Det viser seg at BiB-kunder er mer trofaste mot sine varemerker enn flaskekjøperne. Boksen er en så stor investering i seg selv at et par kroner i økt pris ikke påvirker valget. Flaskekjøpere bytter gjerne merke om "deres" vin går opp i pris.
 
Dette har Sjödin funnet ut etter å ha gått gjennom 11 000 prisendinger.
 
Sjödin sier at teoridelen har vært det vanskeligste, spesielt ettersom man skal gi utfyllende svar på engelsk.
 
Mentor
Nå vil Sjödin gjerne fungere som en slags mentor for andre svensker som vil ta en Master of Wine. Dessuten skal han skrive bok om vinkjemi.
 
265 totalt
Master of Wine er den høyeste internasjonale utmerkelsen i vinkunnskap. Den første eksaminasjonen ble holdt i 1953. Frem til 1980 var tittelen bare åpen for britiske vinimportører og selgere. I dag finnes det 265 Masters of Wine.
 
Norge har en, og det er Vinforums Arne Ronold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her