Svikter norske fjorder

Langs kysten forbereder fjordhoteller seg på en sommer med langt færre turister enn i fjor.
Redaksjonen
19 Mai 2009 - 18:51

Enkelte hoteller melder om 10-12 prosent bookingnedgang.
 
- Det er først og fremst gjestene fra USA, England og Spania som svikter de norske fjordhotellene. Fra Tyskland registrerer vi en mindre nedgang, mens Nederland og noen land i Øst-Europa øker, sier hotelldirektør Sindre Mjelva ved Hotell Union i Geiranger.
 
Spa trekker gjester
En nybygd spaavdeling på hotellet trekker til seg nye segment som ønsker å kombinere vandring i fjellet og spa med tradisjonell fjordferie og litt luksus.
 
Flere tradisjonelle turisthotell har større nedgang enn Union.
 
Vurderer permitteringer
- Det er eksempler på fjorhoteller, i klassen firestjerner pluss, som nå vurderer permitteringer midt i hovedsesongen, sier Mjelva.
 
Alexandra Hotell i Loen har en nedgang på rundt 12 prosent i forhåndsbestillinger, skriver nationen.no.
 
- Men det kan fort bli 20 prosent færre gjester i sommer dersom vi får mange avbestillinger i ukene som kommer, sier salgssjef Elisabeth Bakken.
 
Stor nedbemanning
Reiselivsdirektør for Norge i HSH, Hilde Charlotte Solheim, slår fast at mange hoteller allerede har tapt mye i et sviktende konferansemarked.
 
- En dårlig sommersesong vil derfor ramme ekstra hardt. Våre medlemmer har i år signalisert en nedbemanning på nesten 20.000 ansatte, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her