Swingflasken skal innta barene

Ikke alle designprosesser begynner som for Ringnes nye Swingflaske. Du trenger en markedsdirektør med hode fullt av ideer, en logo å leke seg med og litt kreativitet. Ja, også må du ha et bryggeri i ryggen da, for å gjøre det hele mulig. Ringnes har skapt
Redaksjonen
20 Januar 2002 - 01:00

Mandag 28. januar lanserer Ringnes en verdensnyhet på det norske ølmarkedet. Siste tilvekst blant designemballasje er Swingflasken med Ringnes Pils. Aldri tidligere har en slik emballasje blitt produsert i så store volum og med returordning. Produktet blir å få kjøpt på restauranter/utesteder og er første nyskapning fra Ringnes i jubileumsåret.
 
Uortodoks designprosess
Ringnes nye Swingflaske ble født på markedsdirektør Jan Hilleslands notatblokk. En Ringnes logo snudd på høykant sammen med en flaksehals- og bunn var starten på det hele. Første steg var tatt. Ett og et halvt år senere og med hjelp av Strømme Throndsen Design er flaska en realitet. -Vi har fått nye muligheter etter vi innførte vårt lukkede retursystem til restauranter og puber. Flere produkter har fått sine egen flasker og vi ønsket å gjøre noe spesielt for ølet. Da er det spesielt å kunne gjøre noe så revolusjonerende, og det med flaggskipet vårt Ringnes Pils, sier Jan Hillesland.
 
Unik flaske
Aldri før har noe slikt vært lansert på det norske ølmarkedet. Produktdesign blir mer og mer viktig og flere produkter har fått sine særegne flasker (Farris, Pepsi), men ingen har gått så langt som den nye Swingflaska. Flasken har også vakt oppsikt innen Carlsberg Breweries.
-At Ringnes vekker oppsikt med sine produkter innen verdens fjerde største bryggerikonsern er selvsagt veldig tilfredsstillende, sier Jan Hillesland.
 
Trang fødsel
Da de første skissene fant veien ut av markedsavdelingen tidlig i år 2001, ble ikke flaska levnet mye håp. Folk som jobber i produksjonen trodde det hele var en spøk. Å få en så spesiell flaske til å gå gjennom maskinparken på bryggeriet krever ikke rent lite. Og det har vært krevende å sette den i produksjon. -Ringnes Swing har hatt en trang fødsel, og det er kanskje ikke så rart formen tatt i betraktning. Vi har også klart å gjenskape selskapets logo i et produkt, og det i produktet som hele tiden har vært utgangspunktet for bedriften, Ringnes Pils, sier Hillesland.
 
Fakta Ringnes Swing
Innhold: Ringnes Pils kl. D
Størrelse: 0,33 liter glassflaske
Distribusjon: Utesteder og restauranter
Pant: Inngår i Ringnes sitt lukkede retursystem for utelivskunder
Pris: Vil variere fra bar til bar, men forventes å ligge mellom 40-50 kr.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her