Swingflasken skal innta barene

Ikke alle designprosesser begynner som for Ringnes nye Swingflaske. Du trenger en markedsdirektør med hode fullt av ideer, en logo å leke seg med og litt kreativitet. Ja, også må du ha et bryggeri i ryggen da, for å gjøre det hele mulig. Ringnes har skapt
Redaksjonen
20 Januar 2002 - 02:00

Mandag 28. januar lanserer Ringnes en verdensnyhet på det norske ølmarkedet. Siste tilvekst blant designemballasje er Swingflasken med Ringnes Pils. Aldri tidligere har en slik emballasje blitt produsert i så store volum og med returordning. Produktet blir å få kjøpt på restauranter/utesteder og er første nyskapning fra Ringnes i jubileumsåret.
 
Uortodoks designprosess
Ringnes nye Swingflaske ble født på markedsdirektør Jan Hilleslands notatblokk. En Ringnes logo snudd på høykant sammen med en flaksehals- og bunn var starten på det hele. Første steg var tatt. Ett og et halvt år senere og med hjelp av Strømme Throndsen Design er flaska en realitet. -Vi har fått nye muligheter etter vi innførte vårt lukkede retursystem til restauranter og puber. Flere produkter har fått sine egen flasker og vi ønsket å gjøre noe spesielt for ølet. Da er det spesielt å kunne gjøre noe så revolusjonerende, og det med flaggskipet vårt Ringnes Pils, sier Jan Hillesland.
 
Unik flaske
Aldri før har noe slikt vært lansert på det norske ølmarkedet. Produktdesign blir mer og mer viktig og flere produkter har fått sine særegne flasker (Farris, Pepsi), men ingen har gått så langt som den nye Swingflaska. Flasken har også vakt oppsikt innen Carlsberg Breweries.
-At Ringnes vekker oppsikt med sine produkter innen verdens fjerde største bryggerikonsern er selvsagt veldig tilfredsstillende, sier Jan Hillesland.
 
Trang fødsel
Da de første skissene fant veien ut av markedsavdelingen tidlig i år 2001, ble ikke flaska levnet mye håp. Folk som jobber i produksjonen trodde det hele var en spøk. Å få en så spesiell flaske til å gå gjennom maskinparken på bryggeriet krever ikke rent lite. Og det har vært krevende å sette den i produksjon. -Ringnes Swing har hatt en trang fødsel, og det er kanskje ikke så rart formen tatt i betraktning. Vi har også klart å gjenskape selskapets logo i et produkt, og det i produktet som hele tiden har vært utgangspunktet for bedriften, Ringnes Pils, sier Hillesland.
 
Fakta Ringnes Swing
Innhold: Ringnes Pils kl. D
Størrelse: 0,33 liter glassflaske
Distribusjon: Utesteder og restauranter
Pant: Inngår i Ringnes sitt lukkede retursystem for utelivskunder
Pris: Vil variere fra bar til bar, men forventes å ligge mellom 40-50 kr.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her