Systembolaget setter ny norsk rekord

Systembolaget setter ny norsk rekord

Aldri før har nordmenn handlet så mye alkohol i Sverige som i fjor, og det er de sterkeste varene vi kjøper mest av.

I 2012 ble det solgt 1,6 millioner liter brennevin, 12,7 millioner liter vin og 16,4 millioner liter sterkøl i Systembolagene langs grensen mellom Norge og Sverige. I tillegg gikk det unna over 1,1 millioner liter cider og ferdigdrinker. Det gir en totalsum på 31 millioner liter, ifølge Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF).

LES OGSÅ: Åpner Norges største pol i Sverige

– Handelen på Systembolaget langs grensen slo alle rekorder i 2011. I fjor var tallene enda høyere, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.

Vinmonopolet solgte til sammenligning drøyt 79,5 millioner liter alkoholholdige produkter i fjor, en økning på 1,9 prosent fra året før. Økningen skyldes at salget av øl og svakvin stiger.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen