T-bonesteken er tilbake

1. januar 2005 ble det lagt ned forbud mot å omsette t-benstek fra storfe eldre enn tolv måneder, grunnet ønsket om å begrense smittefaren for kugalskap.

Forbudet vakte reaksjoner fordi norske oppdrettere ikke har lov til å fore kveget med kraftfôr som inneholder animalske produkter, som er den største smittekilden. Mattilsynet la ned forbudet som en dobbel sikring for forbrukerene, men har fra nyttår av opphevet forbudet med den begrunnelse at kyr på kontinentet nå i all hovedsak er friskmeldte. Det ligger fremdeles inne et omsetningsforbud på dyr som er eldre enn 24 måneder, men dette er ikke noe stort problem da de fleste okser her til lands sjelden rekker å bli 24 måneder før de slaktes.

Kilde: Mattilsynet

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen