Ta med denne boksvinen på sommerferien

Ta med denne boksvinen på sommerferien

Vi snakker om en riktig så god hvit burgunder i boks. Men flaskeutgaven er mye bedre. Faktisk et kupp.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

2254706 er ganske fyldig og har det som er så typisk for chardonnay fra Sør-Burgund, nemlig noe fedme og sødme, men likevel fin friskhet. Den fungerer veldig godt på matbordet samtidig som

den er en god munnfull for den som liker å kose seg med hvitvin i stedet for rødvin etter måltidet.

Flasken er alltid bedre

Det er en «gammel» kjenning, Ch. de La Greffière Mâcon la Roche Vineuse 2014 (90999) , som nå er kommet i det uunngåelige boksformat, for øvrig et særskandinavisk fenomen, og uunngåelig fordi 6 av 10 vinglass som nytes i dette landet kommer fra en boks.

Når nå en seriøs og liten produsent som Ch. de La Greffière velger å tappe deler av produksjonen i boks i stedet for flaske, så er det litt trist for 2014-utgaven av denne vinen er mye bedre. Rett og slett knallgod og fortsatt veldig prisgunstig. En god hvit burgunder til under 150 kroner er faktisk en sensasjon. Du sparer bare 20 kroner per flaske på å velge boksen, og får altså en bedre vin.

Les mer om denne produsenten

All vin taper seg litt når den kommer i boks, litt mindre av de fleste smakskomponenter. For de fleste er dette uten betydning, men i dette tilfellet, hvor vi snakker om en vin som holder i noen år til, er flasken langt å foretrekke. Men valget er ditt, selv vet jeg hva jeg vil velge.

Deriblant også en rosa versjon, Ch. de la Greffière Mâcon Rosé 2014 (21399) , som er en riktig god rosa matvin med fin blomsteraktig pinot noir-fruktighet. Denne skal ikke spares, men nytes til sommerlig mat, til så vel lyst kjøtt som grønnsaker og så vel fra grill som ovn.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. de La Greffière Mâcon La Roche Vineuse 2019

Produsent:
La Greffière
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Mâcon
Pris:
569,90 kr
Varenummer:
2254706
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. de La Greffière Mâcon la Roche Vineuse 2019

Produsent:
I et V. Greuzard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Mâcon
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
9099901
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. de la Greffière Mâcon Rosé 2016

Produsent:
Ch. de la Greffiere
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
2139901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen