Tapte åtte millioner på Sjøloftet

Ekteparet Varn, og tidligere daglig leder Sven Erik Woodfield Hansen må ta et personlig tap på minst 5,5 millioner kroner etter konkursen i Sjøloftet i Skien.
Redaksjonen
08 September 2009 - 13:00

Kravene fra kreditorene løper opp i hele 8,7 millioner kroner, skriver Telemarksavisa. I tillegg kommer udekkede lønns- og feriepengekrav fra et foreløpig ukjent antall ansatte. Det viser den foreløpige innberetningen til skifteretten fra bobestyrer advokat Bjørn Dyrland.

Rottene avgjorde?
Nedturen for nattklubben og spisestedene i det gamle pakkhuset på Langbryggene i Skien startet med en rotteinvasjon vinteren 2008, mener eierne og bobestyreren. Også Sjøloftet Arendal AS er under konkursbehandling med foreløpige kreditorkrav på over to millioner kroner, pluss uoppgjorte krav fra ansatte.

Konkursen i restauranthuset på Langbryggene i Skien omfatter også den nedlagte bistroen Kulcompagnie og nattklubben Neon, skriver Telemarksavisa. Eierne, ekteparet Anne May Bull Varn og Kjetil Varn i Brevik begjærte selv oppbud i juli, etter flere år med store økonomiske problemer.

Personlig smell
Etter konkursen får Varns en personlig smell. De må innfri sine garantier overfor banken i Arendal på i alt 3,5 millioner kroner. I tillegg til garantiene har Arendal og Omegns Sparekasse pant for 1,5 mill i driftstilbehøret og leiekontrakten.

- Hvorvidt de får dekning fullt ut eller ikke, vil være avhengig av om de får inn nye drivere og vilkårene for dette, sier bobestyrer Dyrland til Telemarksavisa. Han karakteriserer fallitten som stor.

Det fins ingen verdier i boet. Derfor har de øvrige kreditorene ingen utsikter til å få oppgjør.

Ifølge boinnberetningen fikk Sjøloftet Skien AS ødeleggende problemer i februar i fjor. Hele 2. etasje, inkludert Neon, måtte stenge på grunn av rotteplager. Lokalene ble friskmeldt og gjenåpnet i september 2008, skriver avisen.

Men selskapet slet med å få driften på fote igjen. I romjula kastet Varn kortene, stengte 2. etasje, innstilte Kulcompagniet og flyttet Sjøloftet ned dit.

Brutt straffeloven?
Med bakgrunn i den skakkjørte økonomien peker bobestyreren på at det er mistanke om at selskapet har brutt straffelovens bestemmelser om å åpne gjeldsforhandlinger. Aksjeloven krav til forsvarlig egenkapital er heller ikke innfridd idet samtlige regnskapsår viser at aksjekapitalen er tapt, heter det i rapporten.

Til Varns fordel påpeker han på at han har stilt til dels betydelige personlige garantier og så sent som i februar i år puttet inn ytterligere 1,5 millioner kroner for å dekke løpende gjeld.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her