Tar doktorgrad ved GI

Tar doktorgrad ved GI

Guro Helgesdotter Rognså (26) er ansatt som doktorgradsstudent i molekylær gastronomi.

Foruten å studere og arbeide med prosjekter på Gastronomisk Institutt (GI), skal Guro Helgesdotter Rognså bidra til at instituttets kokker øker sin forståelse om næringsmiddelkjemi og molekylær gastronomi, skriver gastronomi.no.

Målet er at kokkene skal kunne dra nytte av dette i sitt arbeid og overfor våre gjester, på landslagssamlinger og i konkurranser.

Først i Norge

- Jeg er veldig fornøyd med at alt har falt på plass og at jeg er i gang med doktorgrad på GI. Veien videre blir utfordrende og spennende, siden dette er den første doktorgraden i sitt slag i Norge. Det er inspirerende at kokkene på GI er inkluderende og åpne, og jeg håper å bidra med kunnskap som de kan dra nytte av i sitt arbeid, sier Helgesdotter Rognså.

- Vi setter stor pris på den kompetansen og nettverket Guro bringer med seg, og hun er en viktig del av Gastronomisk Institutts nye satsing innen forskning og utvikling, sier daglig leder Leif André Pedersen.

Guro Helgesdotter Rognså som er oppvokst i Valdres, er utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim, med en mastergrad i kjemi og bioteknologi med fordypning i organisk kjemi. Guro har også studert samme fagfelt ved INSA i Toulouse der hun tok sin bachelorgrad.

Doktorgraden er et samarbeid mellom Rognså, GI, NCE Culinology, Nofima og Københavns Universitet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen