Tar med seg komle til Milano

Tar med seg komle til Milano

Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger skal representere Norden i S.Pellegrino Young Chef 2015.
Aase E. Jacobsen
02 Mars 2015 - 17:15

Stavanger-kokken Christian André Pettersen dro i land seieren med sin lune skandinavisk-inspirerte rett bestående av blant annet sjøkreps, laks, vaktelegg og norsk komle.

– Dette er en stor mulighet for meg. Jeg er en konkurransekokk, så det å få muligheten til å delta i en stor internasjonal konkurranse med Eyvind Hellstrøm som mentor er uvurderlig. Jeg lever og ånder for dette og har lagt stor vekt på detaljene i min egenkomponerte rett, sier den talentfulle kokken som sikret seg billetten til den internasjonale finalen i Milano sist helg.

Da møttes nemlig ni andre unge kokketalenter fra hele Norden for å konkurrere om å bli best i vår region.

Blant verdens 20 beste

I finalen til S.Pellegrino Young Chef of the year skal 20 kokker fra 20 ulike regioner konkurrere mot hverandre for å vinne årets gjeveste internasjonale kokkepris for unge talenter under 30 år. Til sammen har 3500 kokketalenter mellom 18-30 år fra 191 land kjempet om en plass blant de 20 beste. Et elitelag som Christian André nå altså er del av.

Juryen som skal bedømme kandidatenes signaturretter består av sju verdensberømte kokker: Gastón Acurio, Yannick Alléno, Massimo Bottura, Margot Janse, Yoshihiro Narisawa, Éric Ripert og Joan Roca. Juryen vil vektlegge valg av ingredienser, samt ferdigheter, genialitet, estetikk og budskap.

Dette er imidlertid ikke noe nytt for Christian André som har vært med i store konkurranser tidligere. Han vant NM i kokkekunst både i 2011 og 2014, og i 2012 ble han kåret til «Nordic Chef of the Year». Han kommer til å representere Norge igjen under årets Nordic Chef-mesterskap. Til daglig jobber han som assisterende kjøkkensjef på Spiseriet på konserthuset i Stavanger.

Får hjelp av Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm, en av dommerne i den nordiske finalen, er svært imponert over Pettersen. Han blir også med på veien videre til Milano, og skal hjelpe Pettersen med å perfeksjonere retten før den store finalen.

Det blir gjort ekstra krus på de 20 kokkefinalistene i verdens motemekka. S.Pellegrino har nemlig  inngått et samarbeid med Vogue Italia, og i løpet av våren kommer de til å matche de unge kokkene  med 20 fremadstormende klesdesigntalenter. Hver enkelt av de utvalgte motedesignerne skal utvikle et klesplagg inspirert av signaturrettene til kokkene. Sammen vil de presentere deres samarbeidsprosjekt under Expo Milano 2015, på den italienske paviljongen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her