Tar med seg komle til Milano

Tar med seg komle til Milano

Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger skal representere Norden i S.Pellegrino Young Chef 2015.
Aase E. Jacobsen
02 Mars 2015 - 17:15

Stavanger-kokken Christian André Pettersen dro i land seieren med sin lune skandinavisk-inspirerte rett bestående av blant annet sjøkreps, laks, vaktelegg og norsk komle.

– Dette er en stor mulighet for meg. Jeg er en konkurransekokk, så det å få muligheten til å delta i en stor internasjonal konkurranse med Eyvind Hellstrøm som mentor er uvurderlig. Jeg lever og ånder for dette og har lagt stor vekt på detaljene i min egenkomponerte rett, sier den talentfulle kokken som sikret seg billetten til den internasjonale finalen i Milano sist helg.

Da møttes nemlig ni andre unge kokketalenter fra hele Norden for å konkurrere om å bli best i vår region.

Blant verdens 20 beste

I finalen til S.Pellegrino Young Chef of the year skal 20 kokker fra 20 ulike regioner konkurrere mot hverandre for å vinne årets gjeveste internasjonale kokkepris for unge talenter under 30 år. Til sammen har 3500 kokketalenter mellom 18-30 år fra 191 land kjempet om en plass blant de 20 beste. Et elitelag som Christian André nå altså er del av.

Juryen som skal bedømme kandidatenes signaturretter består av sju verdensberømte kokker: Gastón Acurio, Yannick Alléno, Massimo Bottura, Margot Janse, Yoshihiro Narisawa, Éric Ripert og Joan Roca. Juryen vil vektlegge valg av ingredienser, samt ferdigheter, genialitet, estetikk og budskap.

Dette er imidlertid ikke noe nytt for Christian André som har vært med i store konkurranser tidligere. Han vant NM i kokkekunst både i 2011 og 2014, og i 2012 ble han kåret til «Nordic Chef of the Year». Han kommer til å representere Norge igjen under årets Nordic Chef-mesterskap. Til daglig jobber han som assisterende kjøkkensjef på Spiseriet på konserthuset i Stavanger.

Får hjelp av Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm, en av dommerne i den nordiske finalen, er svært imponert over Pettersen. Han blir også med på veien videre til Milano, og skal hjelpe Pettersen med å perfeksjonere retten før den store finalen.

Det blir gjort ekstra krus på de 20 kokkefinalistene i verdens motemekka. S.Pellegrino har nemlig  inngått et samarbeid med Vogue Italia, og i løpet av våren kommer de til å matche de unge kokkene  med 20 fremadstormende klesdesigntalenter. Hver enkelt av de utvalgte motedesignerne skal utvikle et klesplagg inspirert av signaturrettene til kokkene. Sammen vil de presentere deres samarbeidsprosjekt under Expo Milano 2015, på den italienske paviljongen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her