Tar over berømt absolutsamling

Verdenskjente kunstverk skal integreres i Vin & Sprithistoriska museets historiske virksomhet.
Redaksjonen
20 August 2008 - 15:00

Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm tar nemlig over Absolut Collection. Kunstsamlingene har stort renommé i hele verden.
 
I slutten av juli ble det klart at Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm tar over samlingen, som er spesiell. Flere av verdens mest kjente kunstnere har laget verk med utgangspunkt i den karakteristiske absolutflasken.
 
Fantastisk
- Dette er fantastisk og et godt tilskudd til museets andre samlinger, sier Mirja Lausson, sjef på Vin & Sprithistoriska Museet.
 
Det var i forbindelse med Pernod Ricards kjøp av Vin & Sprit at diskusjonen om hva som skulle skje med samlingen begynte.
 
Og det var det stockholmbaserte museet som dro det lengste strået.
 
- Vi trenger store lokaler i Stockholm ettersom vi regner med stor internasjonal interesse. Men jeg vet ikke når vi får det, sier Lausson.
 
Skal integreres
Lausson sier at museet ikke skal bli et Absolut-museum, men at samlingen skal integreres i den øvrige virksomheten.
 
- Ja, det er viktig at vi beholder vårt fokus på alkoholhistorie ut fra flere perspektiver. Samtidig er dette et eksempel på svensk alkoholhistorie. Den beskriver jo en historie som er unik, men også hvordan man gjennom kunsten kan markedsføre et varemerke.
 
Det blir imidlertid en stund før den første utstillingen åpner.
 
- Først og fremst skal vi sørge for at alle kunstverk som er spredd rundt i verden kommer hit. Så får vi se, sier Lausson til wownews.se.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her