Tar over berømt absolutsamling

Verdenskjente kunstverk skal integreres i Vin & Sprithistoriska museets historiske virksomhet.

Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm tar nemlig over Absolut Collection. Kunstsamlingene har stort renommé i hele verden.
 
I slutten av juli ble det klart at Vin & Sprithistoriska Museet i Stockholm tar over samlingen, som er spesiell. Flere av verdens mest kjente kunstnere har laget verk med utgangspunkt i den karakteristiske absolutflasken.
 
Fantastisk
- Dette er fantastisk og et godt tilskudd til museets andre samlinger, sier Mirja Lausson, sjef på Vin & Sprithistoriska Museet.
 
Det var i forbindelse med Pernod Ricards kjøp av Vin & Sprit at diskusjonen om hva som skulle skje med samlingen begynte.
 
Og det var det stockholmbaserte museet som dro det lengste strået.
 
- Vi trenger store lokaler i Stockholm ettersom vi regner med stor internasjonal interesse. Men jeg vet ikke når vi får det, sier Lausson.
 
Skal integreres
Lausson sier at museet ikke skal bli et Absolut-museum, men at samlingen skal integreres i den øvrige virksomheten.
 
- Ja, det er viktig at vi beholder vårt fokus på alkoholhistorie ut fra flere perspektiver. Samtidig er dette et eksempel på svensk alkoholhistorie. Den beskriver jo en historie som er unik, men også hvordan man gjennom kunsten kan markedsføre et varemerke.
 
Det blir imidlertid en stund før den første utstillingen åpner.
 
- Først og fremst skal vi sørge for at alle kunstverk som er spredd rundt i verden kommer hit. Så får vi se, sier Lausson til wownews.se.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen