Tariffavtale etter aksjon

Daglig leder ved Krem kaffebar i Trondheim har underskrevet tariffavtale med de ansatte etter at LO-medlemmer aksjonerte.

Kaffebaren ligger i Petter Stordalens Comfort-hotell. Dette er et hotell som drives med utstrakt bruk av innleide tjenester.
 
Aksjonen var til støtte for de ansatte ved Krem kaffebar, som har frokostavtale med hotellet. De ansatte har krevd tariffavtale, men daglig leder har ikke villet signere.
 
Maktmisbruk
Ingunn Fossli Tjora er daglig leder for Krem. Hun synes markeringen var litt i overkant.
 
- Det blir nesten litt maktmisbruk når så mange angriper en liten kaffebar. Men det er tydelig at LO bruker oss for å ta Choice-kjeden, sier hun.
 
Lønn som lovet
- Da jeg ansatte mine folk, sa jeg til dem at dette er en vanskelig bransje å drive i. Jeg prøver å drive litt forsiktig for å komme i gang. Derfor hadde jeg avtalt en lønn med dem, og de har fått det de ble lovet. LO mener det er uetisk å betale under tariff, mens jeg mener at det er uetisk å betale mer enn det man har evne til. Hvis ikke hadde jeg gått konkurs etter to måneder. Har man ikke penger, så har man ikke penger, sier Fossli Tjora.
 
Konsekvenser
- Hotellet er opptatt av at vi skal ha ting i orden, og ønsker at vi skal skrive under på en tariffavtale. Derfor har de gitt oss en bedre pris på frokosten. Derfor kommer vi til å betale tarifflønn, sier Fossli Tjora.
 
- Jeg glad for at våre folk har bidratt til å få en løsning på dette, selv om det koster noen ekstra kroner, sier Stordalen til Adresseavisen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen