Tertnes Kro blir kinarestaurant

Populære og tradisjonsike Tertnes Kro i Bergen åpner igjen. Denne gang som kinarestaurant.
Redaksjonen
18 August 2008 - 09:00

Tertnes Kro er kjent for de aller fleste bergensere. Etter 26 år med tradisjonell norsk hverdagskost, er det nå klart for den største endringen i kroens historie.
 
I midten av oktober er det nemlig tid for nyåpning, og da er kroen blitt bydelens største kinarestaurant.
 
- Vi vil holde miljøet trivelig, og håper mange vil bli glad i den tradisjonelle kinesiske maten vi serverer, sier Chun Ming Choi og kona Jian Min Li, som skal drive den nye restauranten.
 
Torsdag fortsatt hellig
En dag som i flerfoldige år har vært spesiell for vestlendinger, er torsdag. Da er det raspeballdag. Dette er en tradisjon Tertnes kro har vært trofaste mot, og hver torsdag har lokalene vært fulle av raspeballglade gjester. Og slik skal det fortsette.
 
- Jeg har lært om norsk tradisjonsmat hos en kokk på Maria Kjøkken, og vi fortsetter å servere raspeballer på torsdager, sier kokk og sjef Chun Ming Choi til Åsane Tidende.
 
Lang erfaring
Omlag hundre spennende retter fra kina skal stå på menyen, og Chun Ming Choi har lang erfaring som kjøkkensjef. I 15 år har han vært sjef på den populære restauranten Yang Tse Kiang på Torget i Bergen. Til sammen har han 25 års erfaring med tradisjonell kinesisk kokkekunst.
 
- Vi valgte Åsane fordi vi tror det er behov for en kinarestaurant til her. Det er svært mange innbyggere, og et marked for restaurantdrift, sier Jian Min Li.
 
Miljøet på Tertnes China Restaurant vil bli preget av klassisk kinesisk kultur.
 
Vil ha alkohol
Ekteparet kommer fra Hong Kong, og i hjembyen eide Jian Min Li en velkjent restaurant. Etter at Tertnes China Restaurant åpner i oktober, vil hun ta en litt annen rolle.
 
- Jeg kommer til å stå for serveringen av mat og drikke. Vi håper det blir mye å gjøre, og det er vi forberedt på. Hos oss skal servicen være god, slik den har vært her på Tertnes Kro, sier hun.
 
Tertnes kro har aldri hatt alkoholservering, men dette ønsker ekteparet å gjøre noe med.
 
- Vi kommer til å søke om servering av øl og vin, slik at gjestene kan få den drikken de vil ha til maten. Brennevinservering ser vi ikke noe behov for, sier Jian Min Li. Dermed kan kinarestauranten bli det tredje stedet i Åsane med alkoholservering.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her