Tertnes Kro blir kinarestaurant

Populære og tradisjonsike Tertnes Kro i Bergen åpner igjen. Denne gang som kinarestaurant.
Redaksjonen
18 August 2008 - 10:00

Tertnes Kro er kjent for de aller fleste bergensere. Etter 26 år med tradisjonell norsk hverdagskost, er det nå klart for den største endringen i kroens historie.
 
I midten av oktober er det nemlig tid for nyåpning, og da er kroen blitt bydelens største kinarestaurant.
 
- Vi vil holde miljøet trivelig, og håper mange vil bli glad i den tradisjonelle kinesiske maten vi serverer, sier Chun Ming Choi og kona Jian Min Li, som skal drive den nye restauranten.
 
Torsdag fortsatt hellig
En dag som i flerfoldige år har vært spesiell for vestlendinger, er torsdag. Da er det raspeballdag. Dette er en tradisjon Tertnes kro har vært trofaste mot, og hver torsdag har lokalene vært fulle av raspeballglade gjester. Og slik skal det fortsette.
 
- Jeg har lært om norsk tradisjonsmat hos en kokk på Maria Kjøkken, og vi fortsetter å servere raspeballer på torsdager, sier kokk og sjef Chun Ming Choi til Åsane Tidende.
 
Lang erfaring
Omlag hundre spennende retter fra kina skal stå på menyen, og Chun Ming Choi har lang erfaring som kjøkkensjef. I 15 år har han vært sjef på den populære restauranten Yang Tse Kiang på Torget i Bergen. Til sammen har han 25 års erfaring med tradisjonell kinesisk kokkekunst.
 
- Vi valgte Åsane fordi vi tror det er behov for en kinarestaurant til her. Det er svært mange innbyggere, og et marked for restaurantdrift, sier Jian Min Li.
 
Miljøet på Tertnes China Restaurant vil bli preget av klassisk kinesisk kultur.
 
Vil ha alkohol
Ekteparet kommer fra Hong Kong, og i hjembyen eide Jian Min Li en velkjent restaurant. Etter at Tertnes China Restaurant åpner i oktober, vil hun ta en litt annen rolle.
 
- Jeg kommer til å stå for serveringen av mat og drikke. Vi håper det blir mye å gjøre, og det er vi forberedt på. Hos oss skal servicen være god, slik den har vært her på Tertnes Kro, sier hun.
 
Tertnes kro har aldri hatt alkoholservering, men dette ønsker ekteparet å gjøre noe med.
 
- Vi kommer til å søke om servering av øl og vin, slik at gjestene kan få den drikken de vil ha til maten. Brennevinservering ser vi ikke noe behov for, sier Jian Min Li. Dermed kan kinarestauranten bli det tredje stedet i Åsane med alkoholservering.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her