Tertnes Kro blir kinarestaurant

Populære og tradisjonsike Tertnes Kro i Bergen åpner igjen. Denne gang som kinarestaurant.

Tertnes Kro er kjent for de aller fleste bergensere. Etter 26 år med tradisjonell norsk hverdagskost, er det nå klart for den største endringen i kroens historie.
 
I midten av oktober er det nemlig tid for nyåpning, og da er kroen blitt bydelens største kinarestaurant.
 
- Vi vil holde miljøet trivelig, og håper mange vil bli glad i den tradisjonelle kinesiske maten vi serverer, sier Chun Ming Choi og kona Jian Min Li, som skal drive den nye restauranten.
 
Torsdag fortsatt hellig
En dag som i flerfoldige år har vært spesiell for vestlendinger, er torsdag. Da er det raspeballdag. Dette er en tradisjon Tertnes kro har vært trofaste mot, og hver torsdag har lokalene vært fulle av raspeballglade gjester. Og slik skal det fortsette.
 
- Jeg har lært om norsk tradisjonsmat hos en kokk på Maria Kjøkken, og vi fortsetter å servere raspeballer på torsdager, sier kokk og sjef Chun Ming Choi til Åsane Tidende.
 
Lang erfaring
Omlag hundre spennende retter fra kina skal stå på menyen, og Chun Ming Choi har lang erfaring som kjøkkensjef. I 15 år har han vært sjef på den populære restauranten Yang Tse Kiang på Torget i Bergen. Til sammen har han 25 års erfaring med tradisjonell kinesisk kokkekunst.
 
- Vi valgte Åsane fordi vi tror det er behov for en kinarestaurant til her. Det er svært mange innbyggere, og et marked for restaurantdrift, sier Jian Min Li.
 
Miljøet på Tertnes China Restaurant vil bli preget av klassisk kinesisk kultur.
 
Vil ha alkohol
Ekteparet kommer fra Hong Kong, og i hjembyen eide Jian Min Li en velkjent restaurant. Etter at Tertnes China Restaurant åpner i oktober, vil hun ta en litt annen rolle.
 
- Jeg kommer til å stå for serveringen av mat og drikke. Vi håper det blir mye å gjøre, og det er vi forberedt på. Hos oss skal servicen være god, slik den har vært her på Tertnes Kro, sier hun.
 
Tertnes kro har aldri hatt alkoholservering, men dette ønsker ekteparet å gjøre noe med.
 
- Vi kommer til å søke om servering av øl og vin, slik at gjestene kan få den drikken de vil ha til maten. Brennevinservering ser vi ikke noe behov for, sier Jian Min Li. Dermed kan kinarestauranten bli det tredje stedet i Åsane med alkoholservering.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen