TEST: De beste ølene er syrlige og fruktige, og importerte, med ett unntak og det er en skikkelig mørk godbit fra Nøgne Ø

Test Nyheter spesialpol øl februar 2020

De beste ølene er syrlige og fruktige, og importerte, med ett unntak og det er en skikkelig mørk godbit fra Nøgne Ø

Det syrlige og mørk dominerer også denne gangen blant nyhetene på spesialpolet.

Er du på jakt etter IPA, må du lete andre steder, for spesialpolslippet i februar har så å si bare øl for den som liker syrlige, og til dels fruktige men også komplekse og en del mørke øl. 

3 Fonteinen fortsetter å rule - denne gangen med to superkomplekse bringebærøl. Og Nøgne Ø har rigget for suksess med All Sails Ripped (tidl. "Hurricane Ahead") et mørkt og lekkert øl i kategorien imperial stout, men også et solid surølsforsøk med Driftwood 2. 

New Belgium stiller også sterkt med to ulike surøl modnet i whiskeyfat. 

Franske Piggy Brewing debuterer i spesialpolet med en virkelig heftig stout, Monstrous Mexican Cake som erstatter store deler av måltidet siden den har så mye av alt. 

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 13. februar 2020.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen