TEST: De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Test Spesialpolet mars 2017

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Det er derfor ingen overraskelser når spesialpolet viser fram sine nye produkter i kategorien riesling 2015 og champagne.

Dönnhoff har laget en gnistrende god Felsenberg GG i 2015. Og denne vinen finnes faktisk i et veldig godt antall gitt parsellen og det norske markedets beskjedne størrelse.

Faren er imidlertid at de som er først til mølla kjøper kassevis, da går de 348 flaskene fort. Haag Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2015 er også i storslag og kommer til å bli revet bort, for prisen er ekstra billig, forrige årgang kostet 349 kroner, så dette er trolig et resultat av tastefeil på kalkulatoren. Litt færre flasker av denne, det vil si 180, som i likhet med den andre er fordelt på samtlige sju spesialpol.

På side 3 finner du produktene listet etter poeng

Også Immich-Batterieberg Enkircher Batteriberg 2015 og Von Winning Kirchenstück Riesling GG 2015 demonstrerer styrke i denne allerede mye omtalte årgangen.

Topp tysk riesling i 2015-årgang har nemlig vært en tid på det norske markedet. Også fra flere av produsentene som har solgt seg inn til Vinmonopolets spesialpol. 

Til sammen 14.030 flasker tysk vin fordelt på 83 produkter, primært av 2015-årgangen som får følge av 8.640 flasker champagner (96 produkter) legges ut for salg fra den 30. mars. Deriblant Peters Chetillons Cuvee Speciale Blanc de Blancs Brut 2008 som er en sublim og ikke minst intens smaksopplevelse, men den har sin pris. Det aller beste kjøpet av de testete champagnene er Gimonnet Gastronome Blanc de blancs Brut som byr på veldig god konsentrasjon og lagringsevne.

Vellagrete bobler

Det finnes også noen vellagrete champagner, deriblant Guiborat Blanc de Blancs Extra Brut 1996 som er forbløffende ungdommelig gitt sine 20 år. Og en veldig god dokumentasjon på hvorfor denne årgangen er legendarisk. Selv om jeg ikke kan vise til ferske smaksnotater, er Lanson Gold Label 1996 i magnum til kr 2024,70 et spennende møte med den samme årgangen.  

Eller om du skal slå på stortromma for et forsinket 20 årsjubileum, hvorfor ikke Deutz Blanc de Blancs Brut 1996 i dobbelmagnum til 5770 kroner som med stor sannsynlighet har holdt seg veldig godt i kombinasjonen av denne årgangen og dette formatet. 

Se hele oversikten over produktene her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen