Tester

Spesialpolet mars 2017

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Det er derfor ingen overraskelser når spesialpolet viser fram sine nye produkter i kategorien riesling 2015 og champagne.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 13:17

Dönnhoff har laget en gnistrende god Felsenberg GG i 2015. Og denne vinen finnes faktisk i et veldig godt antall gitt parsellen og det norske markedets beskjedne størrelse.

Faren er imidlertid at de som er først til mølla kjøper kassevis, da går de 348 flaskene fort. Haag Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2015 er også i storslag og kommer til å bli revet bort, for prisen er ekstra billig, forrige årgang kostet 349 kroner, så dette er trolig et resultat av tastefeil på kalkulatoren. Litt færre flasker av denne, det vil si 180, som i likhet med den andre er fordelt på samtlige sju spesialpol.

På side 3 finner du produktene listet etter poeng

Også Immich-Batterieberg Enkircher Batteriberg 2015 og Von Winning Kirchenstück Riesling GG 2015 demonstrerer styrke i denne allerede mye omtalte årgangen.

Topp tysk riesling i 2015-årgang har nemlig vært en tid på det norske markedet. Også fra flere av produsentene som har solgt seg inn til Vinmonopolets spesialpol. 

Til sammen 14.030 flasker tysk vin fordelt på 83 produkter, primært av 2015-årgangen som får følge av 8.640 flasker champagner (96 produkter) legges ut for salg fra den 30. mars. Deriblant Peters Chetillons Cuvee Speciale Blanc de Blancs Brut 2008 som er en sublim og ikke minst intens smaksopplevelse, men den har sin pris. Det aller beste kjøpet av de testete champagnene er Gimonnet Gastronome Blanc de blancs Brut som byr på veldig god konsentrasjon og lagringsevne.

Vellagrete bobler

Det finnes også noen vellagrete champagner, deriblant Guiborat Blanc de Blancs Extra Brut 1996 som er forbløffende ungdommelig gitt sine 20 år. Og en veldig god dokumentasjon på hvorfor denne årgangen er legendarisk. Selv om jeg ikke kan vise til ferske smaksnotater, er Lanson Gold Label 1996 i magnum til kr 2024,70 et spennende møte med den samme årgangen.  

Eller om du skal slå på stortromma for et forsinket 20 årsjubileum, hvorfor ikke Deutz Blanc de Blancs Brut 1996 i dobbelmagnum til 5770 kroner som med stor sannsynlighet har holdt seg veldig godt i kombinasjonen av denne årgangen og dette formatet. 

Se hele oversikten over produktene her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her